Konačno slobodna!

Konačno slobodna! - Bibi, Asia | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Bibi, Asia
DIMENZIJA
10,27 MB
NAZIV DATOTEKE
Konačno slobodna!.pdf
ISBN
9345000106499

OPIS

Pakistanka Asia Bibi osuđena je na smrt zbog bogohuljenja, samo zato što je kršćanka. Nudili su joj slobodu ako se odrekne Krista, a ona je radije prihvatila smrt. Provela je devet godina u zatvoru mučena i ponižavana čekajući izvršenje smrtne kazne vješanjem. Postala je svjetski simbol progona kršćana u 21. stoljeću. Ovo je njezina potresna priča. Ne pamtim dobro datume, no ima dana koji se ne zaboravljaju. Jedan od njih je i taj petak, 19. lipnja 2009. godine. Prije zalaska sunca prvi put su me doveli u zatvor u Sheikhupuri gdje sam provela tri godine prije nego što su me premjestili u drugi zatvor. Bilo je to kao da se selim u drugu kuću. Poznata vam je moja priča iz medija, možda ste se pokušali staviti na moje mjesto kako biste bolje shvatili moju patnju… ali to je tako daleko od moje svakodnevice u zatvoru ili od novoga života i zato ću vam u ovoj knjizi sve ispričati.Anne-Isabelle Tollet, suatorica ove knjige, dugogodišnja je novinarka i stalna dopisnica u Pakistanu. Od kada je Asia Bibi osuđena na smrt u studenomu 2010. godine, Anne-Isabelle Tollet borila se za njezino oslobođenje šaljući apele diljem svijeta, pišući knjige o njezinoj sudbini i osnovavši organizaciju Međunarodni odbor Asia Bibi. Nakon što je konačno oslobođena i dopušteno joj je napustiti Pakistan, Asiji Bibi još uvijek prijeti smrt od islamskih ekstremista te živi na tajnoj lokaciji u Kanadi. Anne-Isabelle Tollet jedina je novinarka na svijetu koja ju je srela i ispripovjedila ovo njezino iznimno svjedočanstvo

Karlovac je prošlu sezonu završio na petom mjestu, a u međuvremenu se pojačao, te u novu ulazi s v... U prostorijama nakladničke kuće Verbum u Splitu, u četvrtak 30. siječnja na konferenciji za medije predstavljeno je potresno svjedočanstvo pakistanske kršćanke Asije Bibi Konačno slobodna!.

o čemu sam ono htjela pisat. ne znam ni sama.

POVEZANE KNJIGE