Blues miješane krvi

Blues miješane krvi - Edugyan, Esi | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Edugyan, Esi
DIMENZIJA
3,89 MB
NAZIV DATOTEKE
Blues miješane krvi.pdf
ISBN
1777364726281

OPIS

Berlin 1939. Mladog, briljantnog trubača Hieronymusa uhitili su u džezerskom baru. Glazbenoj zvijezdi otad se gubi svaki trag. Imao je dvadeset godina. Bio je njemački državljanin. I bio je crnac. Pedeset godina poslije Sidney Griffiths, jedini svjedok toga događaja, odbija govoriti o onome što je vidio. Kad ga posjeti Chip Jones, prijatelj i kolega iz benda, s pričom o otkriću čudnoga pisma, za Sida počinje putovanje prema vlastitu iskupljenju. Od zadimljenih barova prijeratnog Berlina do pariških salona Sid vodi čitatelja kroz fascinantan, slabo poznati svijet, u srce svoje grižnje savjesti. Blues miješane krvi uzbudljiva je i dirljiva priča o glazbi, rasnim razlikama, ljubavi i odanosti te o žrtvi koju od sebe tražimo i od drugih zahtijevamo uime umjetnosti.

Napomena Prijevod djela: Half blood blues. Slika autorice na omotu.

Esi Edugyan 13. Esi Edugyan (Blues miješane krvi) Nagrađivani roman kanadske spisateljice ghanskog porijekla opisuje jazz glazbenike u Berlinu i Parizu 30ih godina prošlog stoljeća i pitanjima rase tijekom nacističkog uspona.

POVEZANE KNJIGE