Troslojne posteljine

Troslojne posteljine - Matić, Dunja | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Matić, Dunja
DIMENZIJA
6,59 MB
NAZIV DATOTEKE
Troslojne posteljine.pdf
ISBN
4900963051085

OPIS

“Troslojne posteljine” debitantski je roman Dunje Matić u kojem pratimo glavnu protagonisticu Lunu, i njeno putovanje kroz obrazovanje u gradovima koje doživljava na različite načine (Split, Zagreb, Rijeka), kroz česte selidbe i potrage za poslovima, kroz uspostavljanje i razvrgavanje privatnih i društvenih odnosa te kroz vlastitu nutrinu koja je istovremeno i pokreće i koči, postajući paralelno mjesto radnje. Roman je moguće čitati na više razina – kao klasični roman o odrastanju (coming of age novel) sa svim elementima generacijske priče takozvanih milenijalaca koji traže svoje mjesto u svijetu koji su za njih, mimo njihove volje, kreirali drugi, kao roman socijalne kritike i filozofski roman u kojem autorica detektira društvene pojave, dotičući se utjecaja pop-kulture na živote pojedinaca, neprilagođenosti obrazovnog sustava potrebi za samoostvarenjem, mitologije svakodnevnice i patologije obiteljskih, ljubavnih i prijateljskih odnosa te napose kao psihološki roman. “Troslojne posteljine” su roman rafiniranog, originalnog i nenametljivog stila, ali prožet generacijskim humorom koji nikada ne klizi u cinizam, bitnički muzikalan i začudno preciznih opservacija o različitim temama. Riječ je o romanu složene strukture koji pršti pop-kulturnim referencama, od glazbe i filmova do književnosti i filozofije. Vrlo osoban i izrazito emotivan autoričin stav, kao i ironija i autoironija, koja su dugo dominirale postmodernim diskursom, ovdje se otvoreno razotkriva kao obrambeni mehanizam neprilagođenih, ustupajući svoje mjesto nepatvorenoj i iskrenoj ljudskosti.

Naša ponuda može se pretraživati na temelju dva osnovna principa: Pretraga korištenjem tražilice koja je strukturirana tako da se na početku upisivanja željenog pojma u samom polju tražilice u padajućem izborniku pojavljuju rezultati koje je moguće odabrati ili upisivanjem cijelog pojma i odabirom polja Pretraži Troslojne posteljine debitantski je roman Dunje Matić u kojem pratimo glavnu protagonisticu Lunu, i njeno putovanje kroz obrazovanje u gradovima koje doživljava na različite načine (Split, Zagreb, Rijeka), kroz česte selidbe i potrage za poslovima, kroz uspostavljanje i razvrgavanje privatnih i društvenih odnosa te kroz vlastitu nutrinu koja je istovremeno i pokreće i koči, postajući Odabir posteljine za krevet, na red dolazi nakon kupovine odgovarajućeg dušeka, jastuka i jorgana, koja će na poseban način doprineti celokupnom izgledu spavaće sobe.U JYSK asortimanu možete pronaći posteljine različitih materijala poput pamuka, satena i poliesterskog mikrovlakna.Takođe, većinu modela proizvodimo u nekoliko dimenzija, što znači da ćete veoma lako pronaći ... Posteljina je prvo što primijetiš kad uđeš u sobu. O njoj ovisi ukupan izgled spavaće sobe, ali i kvaliteta tvog sna.

Od kvalitetnog 100% pamučnog renforce platna. ... Find books like Troslojne posteljine from the world's largest community of readers.

POVEZANE KNJIGE