Bijeli jelen – građa laka za čitanje

Bijeli jelen – građa laka za čitanje - Nazor, Vladimir | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Nazor, Vladimir
DIMENZIJA
4,88 MB
NAZIV DATOTEKE
Bijeli jelen – građa laka za čitanje.pdf
ISBN
8443728138269

OPIS

Bijeli jelen bajkovita je priča iz vremena kada su ljudi još živjeli nadomak divljih šuma, a čudesni su događaji nekima od njih mogli donijeti dar razumijevanja životinja. Školska knjiga je za učenike s disleksijom te s poremećajem čitanja, pisanja i učenja objavila knjigu Vladimira Nazora Bijeli jelen čiji je tekst obrađen prema Smjernicama za građu laganu za čitanje. Svrha tako prerađenog lektirnog djela jest ponuditi učenicima s teškoćama kvalitetno prilagođena djela dječje književnosti kako bi ostvarili svoje pravo na pismenost i obrazovanje. Sadržaj pripovijetke Bijeli jelen prerađen je tako da očuvan smisao teksta i emocionalni naboj, a čitanje i razumijevanje olakšavaju jednostavne konstrukcije rečenica, izbor i poredak riječi u rečenici, tumačenje manje poznatih i nepoznatih riječi i sl. Posebna je pozornost posvećena vizualnoj preglednosti knjige, izgledu stranice, čitljivosti teksta (veličina fonta je 14 točaka), ilustracijama, boji papira. Tako obrađeni tekstovi motiviraju djecu na daljnje učenje, produbljuju razumijevanje jezika i bolju organizaciju podataka što pridonosi kvalitetnijem učenju. Jezičnu i grafičku prilagodbu napravila je logopedinja Željka Butorac.

Details ... 👉ZA VIŠU OCJENU! Analiza djela i likova + 30 najvažnijih pitanja / odgovora za ovo djelo! Nabavite ovdje >>> Književni elementi. Književni rod: epika Vrsta djela: bajka Mjesto radnje: šuma (lug), dvor Vranja, selo, Oštri kuk, vrelo u šumi, okolna mjesta koja su bijeli jelen i Zlatokosa posjećivali (jezero, poljana, otok) Vrijeme radnje: neodređeno, radnja se proteže kroz nekoliko ... Nakon izleta bijeli jelen izjavi da je svijet lijep, ali da je šuma ipak najljepša.

MATEMATIKA: - Slovo kao oznaka za broj. PRIRODA I DRUŠTVO: - Plan mjesta i zemljovid.

POVEZANE KNJIGE