Vrutak. stručak. sinje blago

Vrutak. stručak. sinje blago - Pavlović, Pero | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Pavlović, Pero
DIMENZIJA
11,68 MB
NAZIV DATOTEKE
Vrutak. stručak. sinje blago.pdf
ISBN
2869283784600

OPIS

Zbirka pjesama Pere Pavlovića zanimljiv je rukopis prepun lapidarnih pjesama, zgusnutih nadahnućem koje poput tijeska stišće njihovu misaonost u kratke ali dojmljive, snažne, gotovo eksplozivne stihove zbijene u pjesme od najčešće dvije strofe.Te vizualno male pjesme, postaju ispjevanim značenjima velike, misao se širi poput vibracije zvuka, brzo i nezaustavljivo, dotiče prošlost, sadašnjost i budućnost. Osim atomiziranosti i proporcionalno zgusnute energije u njima pohranjene, poetičnog bogatstva i zvukovnog obilja u malim formama, ove pjesme donose i mudronosne darove duboke promišljenosti. Knjiga je originalno i zanimljivo poetsko svjedočanstvo autora koji pronalazi svoj način izgovaranja istine o življenju, spoznajama, ljubavi, vjeri, na prvi pogled zaigrano i lako, a zapravo s punim poštovanjem prema težini Riječi i skladu skrivenom u zvuku, te preciznosti izražavanja.

Gradac, zipka zavičajna neba, 2009. Rogožari puni bilja, 2009.

Odrasle živali se nenehno razmnožujemo, zato je pomembno, da jih odstranimo, še preden ob sezoni zasadimo nove vrtnine. Med vrtninami strune najbolj ogrožajo solato, krompir, korenje, repo, objedajo tudi kalčke, ne branijo se tudi drugih vrtnin.S strunami imamo več težav, če gnojimo s hlevskim gnojem.. Če vrt pripravimo na površinah, kjer je bil pred tem travnik, imamo strune zagotovo v vrtu. Najnovije vijesti iz Hrvatske i svijeta pratite iz sata u sat na news portalu Dnevnik.hr.

POVEZANE KNJIGE