Vrutak. stručak. sinje blago

Vrutak. stručak. sinje blago - Pavlović, Pero | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Pavlović, Pero
DIMENZIJA
11,3 MB
NAZIV DATOTEKE
Vrutak. stručak. sinje blago.pdf
ISBN
3732884250257

OPIS

Zbirka pjesama Pere Pavlovića zanimljiv je rukopis prepun lapidarnih pjesama, zgusnutih nadahnućem koje poput tijeska stišće njihovu misaonost u kratke ali dojmljive, snažne, gotovo eksplozivne stihove zbijene u pjesme od najčešće dvije strofe.Te vizualno male pjesme, postaju ispjevanim značenjima velike, misao se širi poput vibracije zvuka, brzo i nezaustavljivo, dotiče prošlost, sadašnjost i budućnost. Osim atomiziranosti i proporcionalno zgusnute energije u njima pohranjene, poetičnog bogatstva i zvukovnog obilja u malim formama, ove pjesme donose i mudronosne darove duboke promišljenosti. Knjiga je originalno i zanimljivo poetsko svjedočanstvo autora koji pronalazi svoj način izgovaranja istine o življenju, spoznajama, ljubavi, vjeri, na prvi pogled zaigrano i lako, a zapravo s punim poštovanjem prema težini Riječi i skladu skrivenom u zvuku, te preciznosti izražavanja.

Kako se piše pravilno: stručak ili strućak? Pravilno je i piše se stručak. Oblici i izvedenice koje u osnovi imaju stručak također se pišu sa č (stručka, stručku, stručkom, stručci, stručcima, stručić). Član ima pravo posuditi najviše 2 naslova e-knjige odjednom, odnosno 5 naslova unutar jednog kalendarskog mjeseca, koje može koristiti istovremeno na 4 uređaja. Vrutak.

Prikaži sve Trg bana Josipa Jelačića 7/I, 10 000 Zagreb / tel.: 01 4816 931, 01 4883 580 Vrutak. stručak.

POVEZANE KNJIGE