Heretik

Heretik - Supek, Ivan | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Supek, Ivan
DIMENZIJA
10,85 MB
NAZIV DATOTEKE
Heretik.pdf
ISBN
9150294282312

OPIS

Roman Heretik beletriziran je život Marka Antonija de Dominisa, znamenitoga Rabljanina iz ranoga 17. stoljeća, tvrdoglavog apostata i fizičara čija je nevolja bila u tome što je … ispitivao svijet ne samo posredovanjem Biblije, nego i s pomoću leća i drugih sprava, nijekajući na taj način njegovo božansko ishodište… Supek portretira gorostasa hrvatske povijesti, tragičnog najviše zato što su njegove vrline tretirane kao nedopustivi grijesi. Knjigu je priredio, pogovor, bilješku o piscu i bilješku o povijesnim osobama koje se spominju u romanu napisao Zdravko Zima.

Exorcist II: Heretic) je američki horor iz 1977. godine, koji je ujedno i nastavak filma Egzorcist iz 1973.

Osoba koja praktikuje herezu ili se protivi dogmi je heretik. Hereza, jeres ili jereza (grč. αἵρεσις [haíresis], od αἱρέομαι [hairéomai] — "izabrati") je izraz koji u najširem smislu označava promjenu sistema vjerovanja, u pravilu suprotstavljen establiranoj dogmi, a koji se najčešće primjenjuje u kontekstu religije.Hereza je različita od apostaze koja podrazumijeva potpuno odbacivanje nečije vjere ili njenih temelja, odnosno ... Check out Herretik's art on DeviantArt.

POVEZANE KNJIGE