Politike autorstva

Politike autorstva - Protrka Štimec, Marina | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Protrka Štimec, Marina
DIMENZIJA
11,34 MB
NAZIV DATOTEKE
Politike autorstva.pdf
ISBN
9115898567185

OPIS

Problem autorstva i njegova tumačenja s obzirom na obrat koji su u mišljenju 20. st. generirale lingvistika i psihoanaliza važna je istraživačka tema i u hrvatskoj znanstvenoj i stručnoj zajednici. Naime, otkad je pojam znaka počeo gubiti svoju autonomiju te se počeo razumijevati ne više unutar tradicionalnih razina jezične analize, nego unutar sklopa višega reda, tj. diskursa, u komunikacijskom lancu sve je postalo konstrukt, a težište čitanja, pa i odgovornost za pročitano, prebacilo se s autora na čitatelja i njegovu sposobnost de/konstrukcije teksta kao poprišta više ili manje prikrivenih i u tekst upisanih strategija javnosti. S novih metodoloških pozicija književna se tradicija zadnjih nekoliko desetljeća počinje ukazivati u novom svjetlu, u čemu je naročit doprinos svojim istraživanjem stvaranja i oblikovanja nacionalnoga književnog kanona dala upravo Marina Protrka Štimec. Ovom knjigom ona na najbolji način pridonosi nacionalnoj znanstvenoj i akademskoj zajednici.

; 20 cm. - Nakladnička cjelina (L : biblioteka Zavoda za znanost o književnosti Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu) UDK. Jednostavna skripta je, principom slučajnih brojeva, unutar zadanih okvira plakata, pozicionirala dvadeset točaka, koje su poslužile kao predložak za crtež.

Lista želja. dostava i poŠtarina naČin plaĆanja ... Politika (grč.Πολιτικά, dosl.

POVEZANE KNJIGE