Metodika istraživanja silovanja

Metodika istraživanja silovanja - Mršić, Modly | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Mršić, Modly
DIMENZIJA
6,55 MB
NAZIV DATOTEKE
Metodika istraživanja silovanja.pdf
ISBN
5740147718288

OPIS

Knjiga Metodika istraživanja silovanjaponajprije je namijenjena službenicima policije i svima onima koji se u svom radu susreću s navedenom problematikom. Zvanja policijskih službenika traže široka znanja i temeljnu uvježbanost za praktičan rad. Ilustracije radi, autori su naveli i neke slučajeve iz prakse te upozorili na okolnosti koje treba otkriti i dokazati. Ukazali su na ulogu osobnosti žrtve i počinitelja kao i moguće zablude u profesionalnom radu. Delikti koji pripadaju seksualnoj sferi i čine se uporabom nasilja, osobito kada nastaju teške tjelesne ozljede ili nastupi smrt žrtve, odnosno kada je teško narušeno zdravlje žrtve, te kada djela čini grupa (serijski delikt), plijene izuzetno zanimanje javnosti. Takvi delikti izazivaju osjećaj straha, osobne nesigurnosti i uznemirenosti građana te imaju široko sociološko i društveno-političko značenje i posljedice. Riječ je o vrijednom djelu, istaknutih stručnjaka s praktičnom, stručnom i znanstvenom primjenom uz suvremeni pristup, posebice glede primjene najnovijih metodologija i tehnologija u kriminalistici i forenzici.

Ilustracije radi, autori su naveli i neke slučajeve iz prakse te upozorili na okolnosti ... Knjiga Metodika istraživanja silovanja ponajprije je namijenjena službenicima policije i svima onima koji se u svom radu susreću s navedenom problematikom. Zvanja policijskih službenika traže široka znanja i temeljnu uvježbanost za praktičan rad.

Metodika otkrivanja i dokazivanja krivičnog dela silovanja Seminarski Rad - 1 - SADRŽAJ . 1 . Zašto žene toliko histeriziraju oko tzv.

POVEZANE KNJIGE