Hrvatski jezik od nacionalne retorike do suvremene proze

Hrvatski jezik od nacionalne retorike do suvremene proze - Pasini, Dinka | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Pasini, Dinka
DIMENZIJA
8,9 MB
NAZIV DATOTEKE
Hrvatski jezik od nacionalne retorike do suvremene proze.pdf
ISBN
8222925921637

OPIS

Autorica je provela istraživanje korpusa od 32 prozna teksta napisana nakon osamostaljenja Republike Hrvatske 1991. godine birajući ih prema vlastitu izboru namijenjenom usključivo sociolingvističkoj analizi, a ne prema estetskim, književnoteorijskim ili stilističkim kriterijima. Cilj tako odabrana korpusa bio je dokazati da je svaki diskurs nacionalni, pa tako i onaj književni. Suvremena se proza, dakle, istražuje u vezi s dvije ključne i relevantne teme: nacijom i jezikom. Stoga je knjiga podijeljena na dva osnovna poglavlja: Nacionalna obilježja suvremene proze i Jezična obilježja suvremene proze.

Dinka Pasini. Cena: 3.523 din. Hrvatski jezik je na državnoj maturi obvezni predmet.

Institut za hrvatski jezik i jezikoslovlje od 1996. godine ustrojen je kao samostalna znanstvena ustanova, u čijem se okrilju provode dugoročni projekti strateški važni za hrvatsku filologiju OD 2010 do 2005.

POVEZANE KNJIGE