Drugi peron, četvrti kolosjek

Drugi peron, četvrti kolosjek - Španjol Marković, Mirela | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Španjol Marković, Mirela
DIMENZIJA
7,33 MB
NAZIV DATOTEKE
Drugi peron, četvrti kolosjek.pdf
ISBN
5606987027895

OPIS

Slavonija osamdesetih. S drugog perona, četvrtog kolosijeka iz malog grada polaze vlakovi kojima studenti kreću prema doživljajima, iskustvima i akademskim titulama koje obećava Zagreb. Trideset godina poslije, osvojene su katedre američkih sveučilišta i pronađeni odgovori na sva životna pitanja osim na jedno – tko smo i što nas je formiralo? Odgovore koje će uzalud tražiti na kaučima skupo plaćenih psihijatara, naći će tamo gdje ih najmanje očekuju… Između smijeha i suza, roman „Drugi peron, četvrti kolosijek“ Mirele Španjol Marković prati veliku, životnu ljubavnu priču i tri naraštaja slavonskih žena kroz promjene u proteklih pola stoljeća – bakinu ruralno-obrtničku obitelj vjernu tradiciji i kohezivnim obiteljskim ritualima, generaciju slobodnih i nekonvencionalnih kćeri odraslih u obilju i školovanih u gradu te unuka koje sazrijevaju osamdesetih godina i istražuju nove granice slobode – prizivaju duhove, piju kontracepcijske pilule, upisuju studije u inozemstvu i nastoje pobjeći od obiteljske patologije, ne sluteći skori rat. Kao vrhunska pripovjedačica, Mirela Španjol Marković superiorno vlada složenom pričom s mnoštvom upečatljivih likova, demonstrirajući svakom rečenicom kako je svjesna i početka i završetka romana u kojem preispituje kakve su tragove na dušama ostavili osjećaji i običaji desetljeća pregaženog promjena u godinama koje su uslijedile.

Read 5 reviews from the world's largest community for readers. Roman o ljubavi, obitelji i Slavoniji osamdesetih.S... Pitka balaševićevska saga o slavonskoj obitelji u kojoj je ljubav spojila nespojivo.

Na vrh. Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

POVEZANE KNJIGE