Ljubim tvoje usne tisuću puta

Ljubim tvoje usne tisuću puta - Pečkaj Vuković, Diana (ur.) | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Pečkaj Vuković, Diana (ur.)
DIMENZIJA
9,99 MB
NAZIV DATOTEKE
Ljubim tvoje usne tisuću puta.pdf
ISBN
3868681905405

OPIS

20 literarnih eseja hrvatskih, slovenskih i bosanskih pisaca, ženski je strpljivo ali i odlučno prikupila Diana Pečkaj Vuković, novinarka i scenaristica jer je poželjela „čuti i drugu stranu”. Svim je autorima zadana ista tema – što u odnosima žele muškarci? Kako se snalaze u dobu ispremiješanih uloga i zahtjeva te kako se osjećaju dok ih se nemilosrdno promatra pod lupom i bode kritičkim ženskim perom? Kao lajtmotiv urednica je uzela grafit koji je uočila na zagrebačkoj gornjogradskoj fasadi „U svojim snovima ljubim tvoje usne 1000 puta”. Tko ga je napisao? Povijest književnosti puna je silovitih i nadahnutih muških ljubavnih izjava, ali gdje su te strasne riječi u našoj svakodnevici? Dvadeset literarnih eseja, svaki toliko različit koliko i njihovi autori, čitaju se bez daha, kao roman u malom, kao jedan drugačiji i poticajni doprinos muško-ženskom dijalogu. Diana Pečkaj Vuković diplomirana je novinarka rođena u Zagrebu. Od djetinjstva piše priče, romane i pjesme. Radila je za časopis Zaposlena za koji je pisala o ženskoj problematici, roditeljstvu, književnosti, te za stručni mjesečnik Majstor za koji je pratila inovatorstvo, nove tehnologije i ekologiju. Svoje spisateljsko iskustvo objedinila je kao scenaristica televizijske serije Ljubav u zaleđu, a scenarističkim poslom bavi se i danas.Do prije nekoliko godina bila je teški pušač i nakon dvadeset godina robovanja cigaretama, uspjela se osloboditi svoje ovisnosti i preplavljena slobodnim vremenom koje je inače provodila paleći jednu za drugom, svoje je iskustvo poželjela podijeliti s drugima i pomoći im da osvijeste svoj problem i kažu „NE” pušenju, a rezultat toga je knjiga Dan koji će vam promijeniti život. Voli životinje, kazalište, film, povijest i Zagreb, a u prirodi, koja joj je najveća inspiracija, provodi svaki svoj slobodni trenutak s kćeri, sinom i suprugom.

Kao dio zbornika eseja dvadeset hrvatskih, slovenskih i bosanskih autora pod nazivom "Ljubim tvoje usne tisuću puta" objavljuje esej "Razotkrivanje: Moj svijet"(skraćena verzija). Bernard Jan je aktivist za prava životinja. Bernard Jan pseudonim je pisca i pjesnika rođenog 1968.

U košaricu. Knjige Lađa od vode - Pavao Pavličić ... Tekst pjesme Mirjana Bohanec - Vidovic - Ja ljubim: Na svijetu ima mnogo zena, ljepota gleda odasvud, al' srce trazi samo jednu, za jednom ceznja puni grud.

POVEZANE KNJIGE