Dekameron i druga djela

Dekameron i druga djela - Boccaccio, Giovanni | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Boccaccio, Giovanni
DIMENZIJA
11,14 MB
NAZIV DATOTEKE
Dekameron i druga djela.pdf
ISBN
1063331162797

OPIS

Boccaccio je u Dekameronu stvorio nepreglednu galeriju neposrednih, psiholoških istinitih likova iz svih društvenih slojeva i raznih sredina talijanskoga srednjovjekovnog društva. Ne odajući izravne težnje namjerno satiričkog popravljača ljudskih poroka, pjesnik građanske komune opredjeljuje se za prirodnu jednakost ljudi, koji se razlikuju samo po vrlini i inteligenciji. Osim dvadeset novela iz Dekamerona, čitatelj će u ovom izboru naći i odlomke iz Rima, Filocola, Filostrata, Tezeide, Ameta, Elegije gospe Fiammette, Spjeva o fiezolanskim nimfama, Korbača i Raspravice u pohvalu Dantea. Priredio Mate Zorić, preveli: Jerka Belan, Frano Čale, Mate Maras i Mate Zorić.

Nastalo Find the best information and most relevant links on all topics related toThis domain may be for sale! 7 Giovanni Boccaccio: Dekameron UVOD U PRVI DAN Počinje prvi dan Dekamerona, u kojem se, po piščevom obrazloženju razloga koji su nagnali osobe o kojima će biti riječ da se sastanu i zajedno pripovijedaju, pod vladanjem Pampineje govori o zgodama koje su najviše po volji svakome od njih. Koliko puta, dražesne dame, pomislim na to koliko ste sve po prirodi sažaljive, toliko Giovanni Boccaccio: Dekameron i druga djela.Boccaccio je u Dekameronu stvorio nepreglednu galeriju neposrednih, psiholoških istinitih likova iz svih.

Cijena 89 kn ~ 12 € Pošalji poruku Veleprodajna cijena: Približno: Netto cijena: PDV: Šifra oglasa: 28803453 Podijeli Spremi Osnovne informacije Lokacija Šibensko-kninska, Šibenik, Grad ... Dekameron Giovanni Boccaccio Prvi dan prva novela Interpretacija: lik: Ciappolletto je bio notar koji je krvotvorio isprave, lažno svjedočio, radovao se kada bi uspio zavaditi rođake i prijatelje, bio je ubojica, psovao Boga, nikada nije išao u crkvu, varao je na kocki, previše pio, žudio za ženama, bio je, vjerojatno, najgori čovjek ... Dekameron i druga djela - Boccaccio Dobro očuvana. Godina izdanja: 1974.

POVEZANE KNJIGE