Krhkija od sjećanja

Krhkija od sjećanja - Vrkljan, Sanela | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Vrkljan, Sanela
DIMENZIJA
7,43 MB
NAZIV DATOTEKE
Krhkija od sjećanja.pdf
ISBN
4315704006042

OPIS

Sanela Vrkljan u svojoj ljubavnoj lirici iskazuje sva stanja, sve mijene ljudskoga duha u uzaludnom pokušaju potpuna sjedinjenja s drugim – djetinji zanos, vjeru, požrtvovnost, razočaranje, relativizam, prkos, autodestrukciju, pa i svemirsko uranjanje u svijet, kada se u ekstazi niveliraju sve dvojbe. Riječ je o pjesmama koje su stilski veoma pitke, čitljive, s logičkim nadovezivanjima misli, a iznutra vrlo slojevite, promjenjive, često sa dramskim obratima od zanosa do poraza, od duhovnoga erosa do thanatosa. /…/ Sanela Vrkljan svojim će pjesmama osvojiti duše čitatelja, jer nisu pretenciozne, jer je bitne stvari izrekla „ljudskim” jezikom, jezikom srca koji je sam po sebi poezija, i to poezija što zalazi u sve nas. (Lada Žigo Španić)

Beton, onaj armiran čelikom, ima dobra svojstva jer se ponaša duktilno, što znači da se prije sloma može značajno deformirati, dok je opeka krhkija, nije duktilna. Armirani beton ima veću nosivost od ziđa. 41 JAPODI u brončano doba 46 Sanela Vrkljan - "Krhkija od sjećanja" 48 Hrvatske novinarske tragedije '45-'95.

Zarobljeni , roman, Zagreb, 2019. Pjesma Plamen iz tmine dio je književne hrestomatije Lika i Velebitsko Primorje u hrvatskoj književnosti, Gospić, 2017. Koprivnica, PPO DHK i Baltazar, 2017.

POVEZANE KNJIGE