Posebni postupak ovrhe – predaja djeteta

Posebni postupak ovrhe – predaja djeteta - Radošević,Velimir | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Radošević,Velimir
DIMENZIJA
9,62 MB
NAZIV DATOTEKE
Posebni postupak ovrhe – predaja djeteta.pdf
ISBN
1498678282312

OPIS

Posebni postupak ovrhe radi predaje djeteta (prisilno oduzimanje i predaja) nije samo suhoparni sudski ovršni postupak već je povezan i s mnogobrojnim traumama koje u tom postupku, proživljavaju djeca, roditelji, ali i predstavnici tijela koji u njemu glasom zakona moraju sudjelovati. Posebnost ovog ovršnog postupka je što se radi o postupku ovrhe gdje je predmet živo biće, koje, mada malodobno, ima svoje osjećaje, emocije i (ne)privrženost nekome od roditelja i sve to je povezano s nemalim stresom. Knjiga je svojevrsni pokušaj da se jedna vrlo složena materija ovršnog prava, ujedno povezana s provedbom Obiteljskog zakona, pokuša prikazati što jednostavnijim jezikom, ne strogo suhoparnim pravničkim, uz ukazivanje na relevantne propise, domaće i međunarodne, koje valja imati na umu, kao i dati ogledne primjerke odluka koje se donose u takvom posebnom postupku ovrhe. Rad nema pretenziju komentiranja. Prvenstvena ideja je bila, da kroz koloplet raznolikih primjera sudskih odluka iz konkretne sudske prakse, kao i tekstove relevantnih propisa, prikazati kako bi sudovi trebali tumačiti i primjenjivati razmatrani institut.

izbor ili promjenu djetetove vjerske pripadnosti. Za zastupanje djeteta u bitnim osobnim pravima uvijek je potrebna pisana suglasnost drugog roditelja koji nije ograničen u pravu na zastupanje djeteta.

... Odredbe ZIPBDBiH-a koje se odnose na postupak predaje i oduzimanja djeteta ne propisuju mjesnu nadležnost suda. Novim pravilnikom uređena je suradnja između nadležnih tijela u postupku prisilnog oduzimanja i predaje djeteta 01.07.2016 Pravilnikom se propisuje način postupanja i suradnje tijela i osoba u tim tijelima koja sudjeluju u provedbi ovrhe radi prisilnog oduzimanja i predaje djeteta, odnosno standardizirani postupak koji osigurava jedinstveno i ujednačeno postupanje, kao i uvjeti za ... Posebni postupci ovrhe (predaja djeteta, utvrđivanje osobnih odnosa s djetetom, uzdržavanje djeteta) Posebni postupci osiguranja.

POVEZANE KNJIGE