Put u Gonars

Put u Gonars - Petković, Nikola | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Petković, Nikola
DIMENZIJA
10,13 MB
NAZIV DATOTEKE
Put u Gonars.pdf
ISBN
8263033894917

OPIS

Bakar. Drugi svjetski rat. Mlada žena usred noći odvedena je i internirana u Gonars, fašistički logor u Italiji. Iza nje ostaju četverogodišnja kći i suprug. Što je proživjela u “spektaklu jada i ljudske degradacije”? Kako su nakon njezinog odlaska živjeli njezina kći i suprug? Kako oni pored kojih je dotad svakodnevno prolazila? Je li logor ikad napustila? Je li on ikad napustio nju? Nikola Petković oko motiva logora, u koncentričnim krugovima, mijenjajući rakurse pripovijedanja, priča romanesknu kroniku Bakra u Drugom svjetskom ratu – priču malih povijesti Grada koji je, na jedinstven način, ujedno i glavni lik. Tretirajući povijest kao književnost i fikcionalizirajući zbilju Grada i njegovih stanovnika, Petković nam priča o njihovim snovima, patnjama i “zagubljenim” iluzijama. O autoru Književnik, esejist i kritičar Nikola Petković rođen je 1962. Redoviti je profesor na Odsjeku za kulturalne studije Filozofskoga fakulteta u Rijeci. Autor je osamnaest knjiga raznih rodova, žanrova i vrsta. Put u Gonars njegov je četvrti roman.

U srijedu, 27. veljače 2019., Profil knjiga organizira na predstavljanje novog romana Nikole Petkovića "Put u Gonars", koje će se održati u caféu U Dvorištu (Jurja Žerjavića 7/2, Zagreb) s početkom u 19.30 sati.

O romanu će razgovarati autor Nikola Petković, urednica Adriana Piteša, književnik Zoran Ferić i povjesničar Ivo Goldstein. Nagrada tportala za najbolji hrvatski roman, vrijedna pedeset tisuća kuna, dodijeljena je u ponedjeljak u Zagrebu Nikoli Petkoviću za "Put u Gonars", roman objavljen u izdanju Profila koji tematizira traume vremena, spašavanje vlastite egzistencije, svoga i života drugih. Tako bi se, u tri čina, moglo opisati riječko predstavljanje novoga romana književnika i kulturologa Nikole Petkovića »Put u Gonars«, objavljenog u Profilu. Petković je, naime, u trima čitanjima oprimjerio sve ono što su na predstavljanju u Ex librisu o romanu uz autora rekli njegova urednica Adriana Piteša i povjesničar Giovanni D ... Književnik, esejist i kritičar Nikola Petković rođen je 1962.

POVEZANE KNJIGE