Ovako evo svršava svijet

Ovako evo svršava svijet - Ksiluri, Maria | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Ksiluri, Maria
DIMENZIJA
5,97 MB
NAZIV DATOTEKE
Ovako evo svršava svijet.pdf
ISBN
1443118794420

OPIS

Orestis, Fani, Dimitris, Akos, Fotis i Ana krhki su, nesigurni i tjeskobom prožeti mladi ljudi, psihološki razapeti između mentaliteta otoka s kojega potječu i anomičnog urbaniteta metropole, bačeni usred svijeta u kojem nema sigurnosti, a jedine su konstante gravitacija i smrt. Pratimo njihove pokušaje da izađu na kraj s obiteljskim traumama i aporijama intimnih odnosa, da diplomiraju i osamostale se u doba ekonomske depresije. U središtu priče nalazi se Ana, čiji tajanstveni nestanak opterećuje i poput crne rupe privlači sve koji su bili bliski s njom. Ovaj neobično komponirani introspektivni roman u kojem se životi junaka isprepleću na neočekivane načine, govori o sjećanju i zaboravu, fragilnosti ljubavnih odnosa i našeg osobnog mikrokozmosa. Maria Ksiluri rođena je 1983. na Kreti. Studirala je psihologiju na Sveučilištu Panteion te nastavila poslijediplomski studij iz istog područja. Njezin prvi roman, Premotaj (2009.), bio je u užem izboru za nagradu Diavazo za debitante. Drugi roman Ovako evo svršava svijet objavljen joj je 2012. godine. Smatraju je jednom od najvećih mladih talenata na grčkoj književnoj sceni. Živi u Ateni i radi kao copywriter.

13.9.2017. U srijedu, 22. svibnja, u 19h održava se promocija knjige „Ovako evo svršava svijet" gošće festivala Marie Ksiluri.

Original title: Πώς τελειώνει ο κόσμος [] Original publisher: Kalentis Original date: 03/2012 Find in Greek . Description Orestis, Fani, Dimitris, Akos, Fotis i Ana krhki su, nesigurni i tjeskobom prožeti mladi ljudi, psihološki ... Ukupno: 0 din Korpa je prazna.

POVEZANE KNJIGE