Spaljeni

Spaljeni - Ortuno, Antonio | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Ortuno, Antonio
DIMENZIJA
4,8 MB
NAZIV DATOTEKE
Spaljeni.pdf
ISBN
5027384258111

OPIS

Teško je uprijeti prstom na prvu grešku, reći gdje je počelo zlo. Jesu li pogriješili kad su prodali sve i ukrcali se na taj vlak, ili kad su pobjegli iz njega, hodali dva dana bez vode, prešli planinu i stigli u izgubljeni gradić na jugoistoku, u Santa Ritu ? Je li bila greška kad su ih smjestili u prihvatilište, ili kad su ih ondje zaključali, kada su unutra bačene zapaljene boce, kad je živo spaljeno njih četrdeset, ili kad su za sve to doznali mediji, kad je preživjele trebalo vratiti kući, pretvarati se da radiš, ili ih naprosto potražiti, pronaći i dovršiti započeto ? Irma, zovu je Crna, svoje je greške birala sama : samohrana majka, socijalna radnica sa sedmogodišnjom kćeri došla je u Santa Ritu i dopustila da joj bude stalo. A prateći nju, Crnu, Antonio Ortuño svojim eksplozivnim romanom vodi nas u još crnje, u epicentar nasilja koje potresa Meksiko — rutom kojom migranti iz Srednje Amerike pokušavaju doći do SAD-a. SpaljeniAntonija Ortuña, jednog od najznačajnijih meksičkih pisaca današnjice, rijetko je beskompromisna knjiga, virtuozni triler u kojemu ime ubojice ne znači ništa, a popis žrtava ne zanima nikoga — nikoga osim onih koji u sebi uspijevaju pronaći fatalnu grešku suosjećanja i ljudskosti. “Spaljeni knjiga je puna bijesa. Bijesa zbog nepravde, korupcije, i zemlje koja poput stroja za mljevenje mesa proždire na tisuće migranata iz Srednje Amerike. Iako je tragedija bila meksička svakodnevica, tek su nakon pronalaska 72 trupla u San Fernandu na svjetlo dana izašle činjenice o strašnim uvjetima u kojima žive muškarci, žene i djeca koji pokušavaju doći do Sjedinjenih Američkih Država. Ali Ortuñov bijes, od samoga početka, nije usmjeren na nijednu od strahota koje potresaju zemlju otkako je Felipe Calderón započeo rat protiv droge. Usmjeren je na rasizam njegove zemlje. […]” – El País

opljačkala novac namijenjen javnim radovima i plaćama zaposlenika općinskog poglavarstva San Fernanda. Pobjegavši s plijenom iz zemlje ubrzo su se našli okruženi s 300 policajaca i hordom senzacija gladnih novinara. Uskoro bi trebala krenuti sanacija oštećenog krovišta Osnovne škole "Kman-Kocunar".

ZIMI NIJE KRAJ, IPAK JE OVO 'OŽUJAK - LUĐAK'; Meteorolozi se slažu: 'Stiže nam promjena, drastični pad temperature i - snijeg' ... Spaljeni Antonija Ortuña, jednog od najznačajnijih meksičkih pisaca današnjice, rijetko je beskompromisna knjiga, virtuozni triler u kojemu ime ubojice ne znači ništa, a popis žrtava ne ... Spaljeni put (Via Combusta) je pojam koji je prema najranijim zapisima koje je dao Al Briuni u svojoj knjizi "The book of Instruction in the Elements of the Art of Astrology", napisane 1029 godine, u Ghaznahu, predstavljao put planeta kroz dio Vage i Škorpiona. Vrhunska odijela šivana po mjeri, tvid, svileni rupčići, skupocjene kožne cipele, štap za hodanje od najfinije bjelokosti i lula ili cigara u ustima… da, ovako se nose Sapeuri, kongoanska gospoda.Ono što ih čini različitima od, primjerice, londonske stare džentlmenske garde, jest činjenica da Sapeuri nisu nikakvi bogati industrijalci ili nasljednici, već obični učitelji, vozači ... Najčitaniji portal u Hrvatskoj. Pročitajte prijelomne, najnovije i najtočnije vijesti: Hrvatska danas, svijet, politika, zdravlje, crna kronika, novac, vrijeme ... Spaljeni novac, Nastao na temelju novinskih članaka, policijskih izvještaja i izjava svjedoka o stvarnome događaju, roman Spaljeni novac donosi priču o bandi koja je 1965.

POVEZANE KNJIGE