Vrijeme vukova

Vrijeme vukova - Foulds, Adam | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Foulds, Adam
DIMENZIJA
7,25 MB
NAZIV DATOTEKE
Vrijeme vukova.pdf
ISBN
8235190937551

OPIS

Vrijeme vukova prati četiri različite sudbine koje se isprepleću u krvavom vrtlogu Drugoga svjetskog rata. Dok ambiciozni Englez Will sanja o političkom usponu koji će mu rat omogućiti, a Amerikanac Ray o filmovima koje će snimati ako preživi, jedan pastir i jedna kneginja nadaju se promjenama na Siciliji gdje se drevni običaji i mafijaški obračuni sukobljavaju s novim poretkom i novim zakonima. Vrijeme je vukova, kad se ne zna odakle prijeti veća opasnost – od neprijateljskih granata, domaćih doušnika ili susjeda koji ti u ratnom metežu radi o glavi. Oči u oči sa smrću, likovi Fouldsova romana traže izlaz, dok se oko njih na ruševinama gradi novi svijet, zloslutno nalik na stari. Roman prati četiri različite životne priče koje se isprepleću u vrtlogu Drugoga svjetskog rata. Glavni likovi suočeni su s užasima rata, a svi oni traže izlaz u razmišljanjima o tome što će napraviti od svojih života kada rat završi. Amerikanac Ray sanja o filmovima koje će snimati ako preživi, ambiciozni Englez Will razmišlja o političkom usponu koji će mu rat omogućiti, a jedan pastir i jedna kneginja očekuju promjene na Siciliji na kojoj se mafijaški obračuni i drevni običaji miješaju s novim zakonima.

S engleskoga prevela Maja Šoljan. Vrijeme vukova prati četiri različite sudbine koje se isprepleću u krvavom vrtlogu Drugoga svjetskog rata. Dok ambiciozni Englez Will sanja o političkom usponu koji će mu rat omogućiti, a Amerikanac Ray o filmovima koje će snimati ako preživi, jedan pastir i jedna kneginja nadaju se promjenama na Siciliji gdje se drevni običaji i mafijaški obračuni sukobljavaju s novim poretkom i ... Vrijeme je vukova, kad se ne zna odakle prijeti veća opasnost - od neprijateljskih granata, domaćih doušnika ili susjeda koji ti u ratnom metežu radi o glavi.

Prema utemeljenim i relevantnim istraživanjima vuka koja su provedena metodama opažanja, fotozamkama, praćenjem tragova, izoliranjem izmeta i drugim pretpostavlja se da na području NP-a Risnjak, cijelog Gorskog kotara i značajnog dijela Primorsko-goranske županije trenutačno stalno obitavaju tri ili četiri ... Zanimljivo je i kako vrijeme koje će biti danas i sutra kod nas nazivaju 'vrijeme vukova'. Taj izraz označava stvarno loše vrijeme.

POVEZANE KNJIGE