Krajobrazi

Krajobrazi - Detoni, Dubravko | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Detoni, Dubravko
DIMENZIJA
6,85 MB
NAZIV DATOTEKE
Krajobrazi.pdf
ISBN
1448862736546

OPIS

Nakon čitanja AndersenaDubravko Detoni u formi dnevničkih zapisa, dakle svakodnevnog bilježenja svijeta oko sebe, ispisuje fascinantan tekst, tekst koji možemo iščitavati i kao prozu i kao poeziju i kao mikroeseje o svakodnevici, prolaznosti ili pak umjetnosti. No jednako tako, ili još važnije, Dubravka Detonija, jednog od naših najznačajnijih suvremenih kompozitora, nikada nije zanimala samo poruka, već i način na koji je ona prenesena. Detonija zanima sama bit riječi, njezina izvornost i njezino pretvaranje u nešto drugo. On se vraća Hansu Christianu Andersenu, kojega iščitava dječački zaigrano pa potom stvara svoju razigranu kompoziciju, pjesmu u prozi ili prozu u pjesmi. Svojim imaginarnim intimnim dijalogom s Andersonom, Mozartom, prirodom, glazbom, ali nadasve jezikom – jer jezik je i glazba i matematika, i umno i zaumno – Detoni iznova kreira. Kod Dubravka Detonija jezik je instrument kojim se on igra i poigrava, od kojeg stvara nove, drugačije slike i metafore, jezik postaje ili, bolje rečeno, ostaje osnovna građa ne samo teksta već i mišljenja i promišljanja samoga. Detonijevi Krajobrazi ili Nakon čitanja Andersena knjiga su koja se može čitati i razumjeti na onoliko načina koliko je pogleda na svijet.

Školovao se u Zagrebu, Sieni, Varšavi, Darmstadtu i Parizu. U svojem skladateljskom radu traga za novim mogućim smislom ... Krajobrazi Konvencija o europskim krajobrazima usvojena je 20.

... Značajni krajobrazi. Kanjon Zrmanje - od Obrovca do ušća; Sjeverozapadni dio Dugog otoka; Obalni pojas Dubrava - Hanzina; Otok Ošljak; Spomenici parkovne arhitekture.

POVEZANE KNJIGE