33 okretaja

33 okretaja - Sanchez Guevara,, Canek | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Sanchez Guevara,, Canek
DIMENZIJA
4,94 MB
NAZIV DATOTEKE
33 okretaja.pdf
ISBN
8860611112408

OPIS

Tijekom svoga kratkog i intenzivnog života Canek Sanchez Guevara, unuk legendarnog Chea, gotovo u tajnosti stvorio je ovo djelo, koje je svijet osvojilo tek nakon njegove nedavne smrti. Raskrinkavanje Kubanske revolucije kao beskonačne, monotone vrtnje, razobličavanje ideala što se izlizao poput prečesto pokretane ploče, u trideset tri kratka poglavlja/okretaja pred nama će počiniti Guevarin bezimeni junak, kotačić u državnom aparatu, koji jednoga dana, naizgled ničim izazvan, odjednom zastaje i otkazuje poslušnost. Samac, crnac, opsesivni čitač i samotni šetač, izgubljen u tropikalizmu i progonjen morom o isljednicima te snom o bijegu, on je krivi čovjek na krivome mjestu, ali baš takav – najbolji svjedok kojega smo mogli poželjeti. 33 okretajanije samo izvrstan povijesni roman – to je i potresno svođenje osobnog računa, obračun između vizije revolucije u koju je vjerovao Ernesto Che Guevara i one koju je, krajem prošloga stoljeća zajedno s ostatkom Kubanaca, živio njegov unuk. Nova u nizu revolucija. “Istinski roman. Kratak roman. Brz roman. Manje od dva sata čitanja. Kraće od boksačkog dvoboja. Žešće od borbe stoljeća…” – La Cause Littéraire

Nova u nizu revolucija. 33 okretaja - Tijekom svoga kratkog i intenzivnog života Canek Sanchez Guevara, unuk legendarnog Chea, gotovo u tajnosti stvorio je ovo djelo, koje je svijet osvojilo tek nakon njegove nedavne smrti. Raskrinkavanje Kubanske revolucije kao beskonačne, monotone vrtnje, razobličavanje ideala što se izlizao poput pre '33 okretaja' Caneka Sancheza Guevare nije samo vrstan povijesni roman - to je i potresno svođenje osobnog računa, obračun između vizije revolucije u koju je vjerovao Ernesto Che Guevara i one koju je, krajem prošloga stoljeća zajedno s ostatkom Kubanaca, živio njegov unuk.

Na Igorovu profilu pak nema fotografije koju je objavio početkom lipnja prošle godine, nakon što su se otpratili s Instagrama Već neko vrijeme se šuška kako nešto ne štima u braku splitske pjevačice Severina ... "Ovom divnom muškom stvorenju Igoru Kojiću sretno uplovljavanje na 33 okretaja! Sretno, ljubavi", napisala je pjevačica mužu. "Kažu da su 'Isusove godine' najsretnije.

POVEZANE KNJIGE