Pridošlice

Pridošlice - Kovačić, Lojze | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Kovačić, Lojze
DIMENZIJA
8,6 MB
NAZIV DATOTEKE
Pridošlice.pdf
ISBN
8627350017358

OPIS

Roman egzistencijalno i estetski uvjerljivo svjedoči o prijelomnom vremenskom razdoblju sa svim naglim preokretima, ratovima i revolucijama koji su zahvatili ne samo Ljubljanu, već su itekako prepoznatljivi i iz zagrebačke perspektive. Usred ratnih zbivanja umire mu otac. Dječak pod njemačkom okupacijom otkriva u sebi slikarski talent, počinje tu i tamo zarađivati crtanjem. Međutim, nastavnica slovenskog jezika otkriva u njemu nadarenost za pisanje. Počinje objavljivati prve crtice, upoznaje se s urednicima i poznatim knji evnicima (Oton upančič, Tine Debeljak). I dok rat zavrava Hitlerovom smrću, prva knjiga romana Pridolice zavrava pribli avanjem partizana Ljubljani i naslućivanjem novih muka knji evnog početnika.

Pronađite najbolje cijene uz najveći izbor! Brza dostava! Igra Pridošlice (Alienanza ) online.Ovdje je nova igra iz Alienanza vodeća tvrtka koja stvara igre za sve moderne uređaje. U njoj ćemo zaroniti u dubine svemira, te će se upoznati s različitim humano Zagreb : Alfa, 2018.

Božidar Petrač sve prisutne je pozdravio u ime izdavača, nakladničke kuće Alfa d.o.o. iz Zagreba te govorio o prijevodima slovenske književnosti tog izdavača.

POVEZANE KNJIGE