Borba za život

Borba za život - Kljajo Radić, Marina | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Kljajo Radić, Marina
DIMENZIJA
5,5 MB
NAZIV DATOTEKE
Borba za život.pdf
ISBN
9229261693643

OPIS

Knjiga prokušane književnice Marine Kljajo-Radić, pod naslovom Borba za život, tematski je novum u književnosti za djecu. Pisana je ne samo iz pozicije nego i iz iskustva majke koja je odlučila roditi dijete usprkos protivljenju sredine u kojoj živi, prognozama liječnika, koje nisu najbolje, pa i uz rizik vlastitoga života. Sve to, međutim, prožeto je i doživljavanjem djeteta, koje od prvoga otkucaja srca ima samo jednu želju – a to je život. Cijeli veliki svijet stoji nasuprot jednomu krhkom ljudskom stvorenju – majci koja (iako sama u svojim strahovima i dvojbama) brani i čuva život u svome krilu, život djeteta koje jedinu nadu ima u tome da će to nastojanje uspjeti. Bitka je to Davida i Golijata koja nas uči da u svijetu oko nas postoje ljudi koji su, iako nitko za njih ne zna, iznašli snage da vode i one naizgled izgubljene bitke.

VIDEO Borba za dah i život. RTL Direkt na Covid odjelu u Čakovcu: 'Pacijentima smo izvanzemaljci' 11.11.2020 08:40.

Njegov organizam nije uspeo da se izbori, jer je imao i hronične kardiovaskularne bolesti - kaže za Informer jedan od lekara iz Kliničkog centra Vojvodine. U Vukovarsko-srijemskoj županiji nedavno je otvorena Terapijska zajednica za liječenje ovisnosti pod nazivom Biram novi život. U zajednici se provode radno-okupacijski programi i psihosocijalna rehabilitacija korisnika - koji u Slavoniju dolaze iz cijele Hrvatske. One poručuju: Ovo je borba za život, borba za vodu koja je izvor života.

POVEZANE KNJIGE