Bijeg Veliki grad

Bijeg Veliki grad - Cihlar Nehajev, Milutin | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Cihlar Nehajev, Milutin
DIMENZIJA
9,6 MB
NAZIV DATOTEKE
Bijeg Veliki grad.pdf
ISBN
3099537998085

OPIS

Roman Bijeg i novela Veliki grad s pravom se doživljavaju kao povijest duševnoga i društvenoga rasapa mladih inteligenata, uzornih primjeraka jedne epohe i jedne generacije, zaokupljene temom sloma, propadanja i dekadencije. Cihlar je svojim „psihološkim naturalizmom“ znatno osuvremenio prozu hrvatske moderne i približio ju najnovijim stečevinama tadašnje europske proze.

Burnett (prema knjizi Paula Brickhilla) ... "Veliki sam hipohondar. Sve nad čime nemam stopostotnu kontrolu čini me tjeskobnom, a ovaj virus tome nikako ne pomaže", rekla je 32-godišnja Petra koja je sa svojim zaručnikom, 37-godišnjim Samom Palmerom, i četvero djece od ožujka prošle godine putovala od Londona do Hrvatske, zatim do Los Angelesa, pa u Švicarsku, Monako i ... Nehajevljeva opusa nego i hrvatske moderne, a najbolje je svakako djelo Bijeg (1909.), roman koji je proglašen najuspješnijim, a ponekad i jedinim djelom rane moderne.

Na početku filma nacisti su okupili sve svoje najpodmuklije i najproblematičnije zarobljenike i smjestili ih u novi logor, dizajniran da se iz njega ne može ... Veliki bijeg The Great Escape, igrani, 1963. REŽIJA: John Sturges.

POVEZANE KNJIGE