Čitav jedan život

Čitav jedan život - Seethaler, Robert | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Seethaler, Robert
DIMENZIJA
6,48 MB
NAZIV DATOTEKE
Čitav jedan život.pdf
ISBN
4494047758082

OPIS

Čitav jedan život prati sudbinu Andreasa Eggera, rođenog početkom 20. stoljeća. U dobi od četiri godine stiže u dolinu u austrijskim Alpama gdje će provesti većinu svog života. Andreas je izrazito šutljiv pa buduću ženu Marie neće zaprositi sâm, već će prijatelje zamoliti da u suton vatrom prvo iscrtaju njezino ime na pošumljenoj visoravni kraj sela. Kad Marie nenadano nastrada u lavini, Andreas ostaje slomljena srca. Napušta planinsku idilu i odlazi se boriti u Drugome svjetskom ratu. Po povratku iz zarobljeništva na Kavkazu otkriva kako je suvremeni način življenja stigao i u njegov rodni kraj. Ovaj ganutljiv i sažet roman zadobio je naklonost brojnih čitatelja jer je od naizgled običnih trenutaka stvorio čitav jedan život. Nijedna pohvala nije pretjerana za Čitav jedan život. Sadrži zastrašujuću ljepotu. To je dubok, mudar i čovječan roman koji nijedan čitatelj neće zaboraviti. Irish Times Svaki ton, svaka riječ, svaka rečenica – sve je na mjestu… Nježna, skladna pjesma o jednom ispunjenom životu. Die Welt Neprimjetna egzistencija jednostavnog čovjeka, ispričana jednostavnom prozom, na čaroban način sažima ono univerzalno u našim životima. Malo remek-djelo. Daily Mail U književnom svijetu, često prenapučenom romanima koji kao da viču Tu sam!, pravo je osvježenje pročitati priču koja odiše tihom, koncentriranom pažnjom… Sunday Times Ova knjiga staloženo, snažno, bez patetike i elegantnim jezikom pripovijeda što je sve u stanju podnijeti čovjek… Divan autor ovom nas nezaboravnom knjigom ostavlja bez daha. Frankfurter Allgemeine Zeitung Seethaler pokazuje kako je život, čak i onaj najobičnijih ljudi, nevjerojatna pustolovina – i to čini na tako dirljiv i pamtljiv način. Mail on Sunday

U dobi od četiri godine stiže u dolinu u austrijskim Alpama gdje će provesti većinu svog života. Andreas je izrazito šutljiv pa buduću ženu Marie neće zaprositi sâm, već će prijatelje zamoliti da u suton vatrom prvo iscrtaju njezino ime na ... Čitav jedan život prati sudbinu Andreasa Eggera, rođenog početkom 20.

Kako im pomoći da se uklope i osjećaju sigurno u novoj sredini te kakav je položaj žena izbjeglica u Zagrebu - teme su o kojima se razgovaralo na sjednici zagrebačkog Povjerenstva za ravnopravnost spolova. Jedan od najvećih umjetnika svih vremena. Tako jedan dobar lik koji je čitav život širio dobro oko sebe.

POVEZANE KNJIGE