Leksikon hrvatskoga srednjovjekovlja

Leksikon hrvatskoga srednjovjekovlja - Šanjek, Grbavac | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Šanjek, Grbavac
DIMENZIJA
6,92 MB
NAZIV DATOTEKE
Leksikon hrvatskoga srednjovjekovlja.pdf
ISBN
7290235406846

OPIS

U Leksikonu hrvatskoga srednjovjekovlja, objavljenom u suradnji Školske knjige i HAZU-a, eminentni stručnjaci i poznavatelji kulturne baštine hrvatskoga srednjovjekovlja predstavljaju bogatstvo europske, svjetske i nacionalne kulturne baštine. U tekstualnom dijelu sadržano je gotovo sve što su Hrvati ostvarili na razini književnih, filozofskih, umjetničkih i drugih znanstvenih postignuća i tako pridonijeli europskoj i svjetskoj kulturnoj baštini. Leksikon sadrži ukupno 1200 autorskih kartica teksta. Podijeljen je tematski na četiri zaokružene cjeline u kojima se obrađuju osobe, događaji, pojmovi i kronologija. Interdisciplinarnim pristupom na stranicama Leksikona dobivamo uvid u tisuću godina povijesti koja se odigrala na prostorima koje danas baštinimo, a obilježili smo ih i obogatili našom pisanom kulturom koja je u ranome srednjem vijeku bila trojezična (hrvatski, srednjovjekovni latinski, staroslavenski/crkvenoslavenski) i tropismena (latinica, glagoljica, ćirilica) te umjetničkim izričajem na hrvatskom društvenom i političkom prostoru.

u 12 sati u palači. Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, Trg Nikole Šubića Zrinskog 11.

Obrazovanje: Filozofski fakultet u Zagrebu, arheologija, 1981. Djelatnost u Zavodu: voditeljica Fotodokumentacije; Opća enciklopedija (dopunski svezak), 1982-1987. Na stranu to što bi ovaj prikazivač radije da je Leksikon hrvatskoga srednjovjekovlja izašao pod naslovom: Leksikon srednjovjekovlja jugoistočne Europe, po uzoru na Srednjovjekovnu civilizaciju zapadne Europe Jacquesa Le Goffa, knjižurine na kojoj se, neuk učio tome "mračnom" razdoblju..

POVEZANE KNJIGE