Uber

Uber - Lashinsky, Adam | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Lashinsky, Adam
DIMENZIJA
5,49 MB
NAZIV DATOTEKE
Uber.pdf
ISBN
8666889393433

OPIS

Danas svatko može u džepu imati nešto nevjerojatno: brz i jednostavan način pozivanja potpunog stranca koji će vas odvesti gdje god želite. To omogućuje internetska platforma Uber, koja mijenja svijet kao što su ga ranije mijenjali Microsoft, Apple, Google, Amazon, Facebook i slične kompanije sagrađene na nekim jednostavnim idejama, koje su te kompanije pretvorile u globalne poslovne moćnike. Uber je revolucionirao način na koji funkcionira taksi prijevoz u gradovima. Osnovna ideja bila je jednostavna: riječ je o programu koji je moguće instalirati na svakom pametnom telefonu, a on dopušta korisniku da naruči prijevoz koji ne mora nužno biti standardna vožnja taksijem, nego će po vas doći automobil koji može voziti bilo tko u ugovornom odnosu sa kompanijom Uber. Aplikacijom se spajaju ljudi koji imaju vozilo sa onima kojima treba prijevoz, a vožnja je jeftinija od standardnog taksija i plaća se putem interneta. Na temelju te ideje i te koncepcije stvorena je kompanija Uber, danas jedna od najmoćnijih internetskih kompanija na svijetu. Iza ovog revolucionarnog koncepta prijevoza nalazi se čovjek začuđujuće biografije. U ovoj knjizi nalaze se dvije priče, jedna o Uberovom meteorskom usponu, druga o velikim ambicijama njegovog osnivača i prvog izvršnog direktora, ambicijama koje su bile veće od života. Prije nego što je osnivač Ubera Travis Kalanick postao poznat kao javno lice Ubera njega su omalovažavali jer je bio otrcano obučen, brbljavi lažni poduzetnik grubih manira i megalomanskih ambicija. Kao što su to bile i ostale ikone Silicijske doline, na primjer, Steve Jobs i Elon Musk, on je uvijek usredotočen na sljedeću razornu inovaciju i sljedeći prostor koji će osvojiti. I Uber i Kalanick su stekli reputaciju da su borbeni, nemilosrdni, i željezno čvrsti u borbi protiv konkurenata, a zato su i uspjeli. Kalanick je s jednim partnerom pokrenuo kompaniju 2009. pod imenom UberCab, 2010. pojavila se aplikacija Uber za pametne telefone. Nakon osnivanja krenulo se s prikupljanjem kapitala, a do 2011. prikupljeno je 49 milijuna dolara. Veliki poticaj bio je 2013. kada je Google u Uber uložio 258 milijuna dolara. Uber je do kolovoza 2014. prikupio 1,5 milijardi. Vrijednost kompanije se danas procjenjuje na 41 milijardu dolara, a prihodi za 2016 iznosili su 6,5 milijardi dolara. S ponudom usluge su krenuli iz San Francisca u srpnju 2010., a s međunarodnim širenjem u Parizu u prosincu 2011. Kompanija se nastavila širiti tako da je Uber danas postoji u preko 630 gradova diljem svijeta. Njegovo širenje izazvalo je veliko nezadovoljstvo među klasičnim taksistima, a bilo je i mnogo primjedbi i na Uberove vozače, i na njegov način poslovanja, pa se Uber suočio diljem svijeta s brojnim pravnim problemima, te je aplikacija zabranjena u nizu zemalja i gradova, u Londonu na primjer. Kalanick više nije šef kompanije, zbog jedne afere morao ju je napustiti 2017.

#DoorsAreAlwaysOpening Uber also wrote in the filing that if Mr Farrar and Mr Aslam were to win their case, HM Revenue & Customs (HMRC) would then classify the firm as a transport provider, and Uber would need to pay ... At Uber, we believe that sustainability is integral to the success of our business. Our inaugural environmental, social and governance (ESG) report outlines the many ways in which Uber builds value and, through its core business and social impact activities, helps to make the world a better place. Uber Health is a dedicated solution for healthcare organizations to arrange rides on behalf of others, enabling them to expand access to care while remaining HIPAA compliant. Preuzmite aplikaciju iz trgovine Microsoft Store za Windows 10, Windows 10 Mobile, Windows Phone 8.1, Windows Phone 8, Windows 10 Team (Surface Hub), HoloLens.

Consent to receive marketing messages is not a condition to use Uber's services. You understand that you may opt out by texting "STOP" to 89203. Uber Technologies, Inc., commonly known as Uber, is an American technology company.Its services include ride-hailing, food delivery (), package delivery, couriers, freight transportation, and, through a partnership with Lime, electric bicycle and motorized scooter rental.

POVEZANE KNJIGE