Umrijeti u proljeće

Umrijeti u proljeće - Rothmann, Ralf | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Rothmann, Ralf
DIMENZIJA
7,44 MB
NAZIV DATOTEKE
Umrijeti u proljeće.pdf
ISBN
3912962703980

OPIS

Walter Urban i Friedrich Caroli najbolji su prijatelji, sedamnaestogodišnjaci koji kao muzari rade na seoskom gospodarstvu na sjeveru Njemačke. Kad ih u veljači 1945. prisilno unovače te u odori Waffen-SS-a pošalju pred nadiruću Crvenu armiju, razdvojit će se i proći kroz pakao rata – Walter kao vozač opskrbnih jedinica, a Friedrich kao vojnik na bojišnici. Njihov ponovni susret, jedne zore u proljeće, vrhunac je briljantnog Rothmannova romana, i kulminacija besmisla prikazana na njegovim stranicama. Umrijeti u proljeće roman je u kojemu ponajbolji njemački pisac svoje generacije ispreda priču o posljednjemu ratnom proljeću u Mađarskoj, u kojoj njemački časnici bacaju ručne granate za svojim ljudima kako bi još uopće napadali, a vojnici u zaleđu priređuju očajničke orgije, gledajući u lice smrti. Čak i kada mir dođe u Njemačku, preživjeli će morati pronaći način da žive u sjeni rata, a povratnici da osjete kako su se napokon vratili kući. “Najznačajniji autor svoje generacije.” – Peter Handke “Ralf Rothmann na najboljem je putu da postane klasik suvremene njemačke književnosti…” – Frankfurter Allgemeine Zeitung “Ovo nije samo odličan roman o Drugom svjetskom ratu, o šutnji očeva i frustraciji koju su prenijeli novim generacijama. Umrijeti u proljeće ujedno je i trijumf jezika.“ – Avvenire

- El País Priča o poslednjem ratnom proleću u Mađarskoj, u kojoj nemački oficiri bacaju ručne granate za svojim ljudima kako bi mogli još uvek da napadaju, a vojnici u pozadini priređuju očajničke orgije, kako bi lakše mogli da gledaju u lice smrti. Zagreb je najskuplji grad za umrijeti. Najjeftiniji sprovod košta oko 15.000 kuna, a cijene su drastično skočile upravo u jeku pandemije, u proljeće prošle godine, iako je odluka o tomu donesena krajem 2019. Ralf Rothmann: Umrijeti u proljeće U veljači 1945.

EndNote RefMan (RIS) MARC +Wish lista +Rezervacija . MARC zapis - ID: 25836 ... Read "Umrijeti u proljeće" by Ralf Rothmann available from Rakuten Kobo.

POVEZANE KNJIGE