Labirint duhova

Labirint duhova - Zafon, Carlos Ruiz | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Zafon, Carlos Ruiz
DIMENZIJA
5,22 MB
NAZIV DATOTEKE
Labirint duhova.pdf
ISBN
1260961871895

OPIS

Došao je trenutak da se rasvijetle sve tajne Groblja zaboravljenih knjiga. U Barceloni 50-ih godina prošlog stoljeća Daniel Sempere više nije onaj dječak koji je otkrio svezak što će mu zauvijek promijeniti život. Sada je muškarac u čijoj je duši zagonetka prerane smrti njegove majke Isabelle otvorila mračan ponor od kojega ga pokušavaju spasiti njegova supruga Bea i vjerni prijatelj Fermín. I dok se Daniel gubi u svome labirintu, zlokobna zavjera širi se do samoga srca Režima. Lijepa Alicia Gris, ranjena duša rođena u sjenama Građanskog rata, pojavit će se da Sempereove povede sve do srca tame, mjesta gdje će, uz užasnu cijenu, saznati tajnu obiteljske povijesti. Labirint duhova roman je na čijim će se stranicama razriješiti sudbine likova koje smo zavoljeli u Sjeni vjetra, ali i iznimna posveta svijetu knjiga i svima koji bez njih ne bi mogli živjeti: zadivljujući spomenik umijeću pričanja priča, veličanstveno mjesto susreta književnosti i života. Saga o Groblju zaboravljenih knjiga započeta je prije petnaest godina, a završava romanom Labirint duhova. Ovom dramatičnom pripoviješću koja za svoje junake ima čitatelje, pisce, knjižare i urednike, i u kojoj se susreću svi književni žanrovi, Carlos Ruiz Zafón uspio je ispisati posvetu književnosti i uživanju u njoj, oživiti klasične teme ljudskih strasti i probuditi kritički duh čitatelja. Diljem svijeta slavljena kao suvremeni klasik, saga o Groblju zaboravljenih knjiga stvorila je jedan od najupečatljivijih književnih univerzuma našega vremena, a Zafóna pretvorila u najčitanijeg španjolskog pisca nakon Cervantesa. Labirint duhova najobimniji je i najiščekivaniji Zafónov roman, knjiga koja razrješava sve tajne posijane na stranicama Sjene vjetra, Anđelove igre i Zatočenika Neba, ali koja se – baš kao i prethodni romani – može čitati samostalno.

U Barceloni 50-ih godina prošlog stoljeća Daniel Sempere više nije onaj dječak koji je otkrio svezak što će mu zauvijek p... Došao je trenutak da se rasvijetle sve tajne Groblja zaboravljenih knjiga.U Barceloni 50-ih godina prošlog stoljeća Daniel Sempere više nije onaj dječak koji je otkrio svezak što će mu zauvijek p... Labirint duhov je veličasten in med mnogimi bralci težko pričakovani zaključek kultne tetralogije Pokopališče pozabljenih knjig katalonskega avtorja Carlosa Ruiza Zafóna. Pisatelj je v njem ostal zvest izvrstnemu pripovednemu slogu z natančno izrisanimi literarnimi osebami in napeto, mestoma mističn. 'Labirint duhova' roman je na čijim će se stranicama razriješiti sudbine likova koje smo zavoljeli u 'Sjeni vjetra', ali i iznimna posveta svijetu knjiga i svima koji bez njih ne bi mogli živjeti: zadivljujući spomenik umijeću pričanja priča. Labirint duhova roman je na čijim će se stranicama razriješiti sudbine likova koje smo zavoljeli u Sjeni vjetra, ali i iznimna posveta svijetu knjiga i svima koji bez njih ne bi mogli živjeti: zadivljujući spomenik umijeću pričanja priča, veličanstveno mjesto susreta književnosti i života. Labirint duhova roman je na čijim će se stranicama razriješiti sudbine likova koje smo zavoljeli u Sjeni vjetra, ali i iznimna posveta svijetu knjiga i svima koji bez njih ne bi mogli živjeti: zadivljujući spomenik umijeću pričanja priča, veličanstveno mjesto susreta književnosti i života. Labirint duhov se bere kot kriminalka Konkretno sega zgodba iz zadnjega romana v Barcelono leta 1938 in traja vse do zadnjih desetletij prejšnjega stoletja.

Pisatelj je v njem ostal zvest izvrstnemu pripovednemu slogu z natančno izrisanimi literarnimi osebami in napeto, mestoma mističn. 'Labirint duhova' roman je na čijim će se stranicama razriješiti sudbine likova koje smo zavoljeli u 'Sjeni vjetra', ali i iznimna posveta svijetu knjiga i svima koji bez njih ne bi mogli živjeti: zadivljujući spomenik umijeću pričanja priča. Labirint duhova roman je na čijim će se stranicama razriješiti sudbine likova koje smo zavoljeli u Sjeni vjetra, ali i iznimna posveta svijetu knjiga i svima koji bez njih ne bi mogli živjeti: zadivljujući spomenik umijeću pričanja priča, veličanstveno mjesto susreta književnosti i života. Labirint duhova roman je na čijim će se stranicama razriješiti sudbine likova koje smo zavoljeli u Sjeni vjetra, ali i iznimna posveta svijetu knjiga i svima koji bez njih ne bi mogli živjeti: zadivljujući spomenik umijeću pričanja priča, veličanstveno mjesto susreta književnosti i života. Labirint duhov se bere kot kriminalka Konkretno sega zgodba iz zadnjega romana v Barcelono leta 1938 in traja vse do zadnjih desetletij prejšnjega stoletja. Tega leta pripotuje v mesto Fermín Romero de Torres.

POVEZANE KNJIGE