Buntovnici

Buntovnici - Marai, Sandor | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Marai, Sandor
DIMENZIJA
4,53 MB
NAZIV DATOTEKE
Buntovnici.pdf
ISBN
8568156186552

OPIS

Gradić u mađarskoj provinciji 1918. godine, razdoblje raspada K. u. K. monarhije: Abél i njegovi prijatelji upravo su položili maturu i samo čekaju da ih unovače i pošalju na front. Ali svijet odraslih, kojem bi odsad trebali pripadati, gadi im se. Svaku slobodnu minute provode zajedno skriveni u svome vlastitom svijetu: pronevjerili su novac, založili obiteljsko srebro, dali su si sašiti izmišljene kostime i gomilaju stvari koje su prije svega beskorisne. Taj njihov prividni svijet na kraju se raspada u silovitom finalu – javlja se okrutna stvarnost, u likovima vlasnika zalagaonice, homoseksualnog glumca te oca koji se vraća iz rata. S ovim prvijencem prožetim autobiografskim elementima Sándor Márai je u dobi od 29 godina iznenada postao poznat. Buntovnici ponovno otkrivaju Maraia kao velikog europskog autora 20. stoljeća.Veličanstveno djelo. Ostaje neodgovoreno samo jedno pitanje… Kako to da ga već nismo pročitali, kako to da već prije nismo za njega čuli? DIE ZEIT Elegično, mračno, muzikalno i očaravajuće, Buntovnici su briljantna istraga o prijateljstvu. THE OBSERVER Maraieva delikatna briljantnost leži u njegovim likovima, u ekonomičnosti i vještini kojom svakog od njih priziva u život. LITERARY REVIEW Zahvaljujući Maraievoj sposobnosti stvaranja posebne prozne atmosfere bez stilističkih zastranjenja ovaj je roman o bespućima mladosti u kojoj se osoba vrlo lako izgubi fascinantno prozno djelo vrijedno čitanja i nakon sedamdeset godina. CHRISTIAN STAHL

Električni bicikli za sve potrebe. City..preklopni..mtb ili fat bike..

K. monarhije: Abél i njegovi prijatelji upravo su položili maturu i samo čekaju da ih unovače i pošalju na front. 'Samo zato što je pripadala privilegiranom sloju, ne znači da nije bila svjesna klasne nejednakosti, obrazovanja i represije kojoj su izložene žene' Svoj autobiografski tekst "Sjena, svjetlo i mrak", pisan na samom završetku Prvog svjetskog rata, 1918.

POVEZANE KNJIGE