Veliki

Veliki - Prudhomme, Sylvain | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Prudhomme, Sylvain
DIMENZIJA
3,24 MB
NAZIV DATOTEKE
Veliki.pdf
ISBN
8850694497332

OPIS

Veliki iz ovoga romana su Couto, Atchutchi, Tundu, Miguelinho, Djon, Serifo, Ntchoba, Dulce i drugi članovi bisauskog benda Super Mama Djombo, čije su pjesme nastajale u periodu borbe za neovisnost i opjevale podvige Amílcara Cabrala, bisauskog Che Guevare, ubijenog 1973. No to je bilo sedamdesetih… Godina je 2012., politička situacija u Gvineji Bisau ponovo je napeta, sprema se vojni puč, a Couto saznaje da je umrla Dulce, pjevačica njegova nekad slavnog benda i njegova prva ljubav. Večer se spušta nad grad, ulice bruje od života, a Couto luta od bara do bara, susreće stare prijatelje i razmišlja o minulom vremenu prisjećajući se žene koju je volio, ustanka protiv Portugalaca u kojem je sudjelovao i godina slave svog benda koji je nastupao diljem svijeta svirajući novu glazbu, nošenu elanom i ponosom njegove mlade zemlje. I dok svjetina nastavlja svoj uljuljani život ne obazirući se na prve pucnjeve koji odjekuju gradom, Couto i nekadašnja postava benda okupljaju se kako bi održali koncert u lokalnom baru Chiringuitó, odali počast Dulci i pokrenuli uspavanu gomilu…

Na zapadnoj i južnoj strani dolinom ispod sela protiče potok Gliboki koji se ulijeva u ... Veliki i srednji tepisi. Naši veliki tepisi razmazit će tvoja stopala i podariti stila tvom domu ili blagovaonici.

Скидки до 70%. Aleksandar III. Veliki (poznat i kao Aleksandar Makedonski; Pela, ljeto 356.

POVEZANE KNJIGE