Namještenici – Iz najnovije Njemačke

Namještenici – Iz najnovije Njemačke - Kracauer, Siegfried | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Kracauer, Siegfried
DIMENZIJA
12,86 MB
NAZIV DATOTEKE
Namještenici – Iz najnovije Njemačke.pdf
ISBN
1754634053066

OPIS

Njemački sociolog, teoretičar filma, kulturni kritičar i novinar, svoju je studiju o “bijelim ovratnicima”, sastavljenu od desetak eseja objavio 1930. godine, a pogovor je napisao Walter Benjamin. Napeta ekonomska situacija koju proučava na brojnim primjerima odnosa poslodavaca i namještenika otkriva se u mnoštvu prikazanih detalja u kojima danas možemo prepoznati i “elemente suvremenog svijeta u kojem dominiraju korporacije, konzumerizam i spektakl, opsjednutost mladošću i samoreprezentacijom”. Walter Benjamin primijećuje kako “ideologija namještenika predstavlja jedinstveno preklapanje s postojećom ekonomskom stvarnošću koja se sve više približava onoj proletarijata. Danas ne postoji nijedna klasa čije su misli i osjećaji toliko otuđeni od konkretne stvarnosti njihove svakodnevice kao što je to slučaj s namještenicima. (…) prilagodba na za čovjeka degradirajuću stranu današnjeg poretka više se razvila kod namještenika nego kod nadničara.”

Polovni namještaj uvezen iz Njemačke u odličnom stanju. Moguća je dostava! Za sve dodatne informacije nazvati na 0915405272 Namještenici : iz najnovije Njemačke CIP2017-01027 .

MARC zapis - ID: 96973 ... Namještenici: iz najnovije Njemačke, Siegfried Kracauer, javne službe - zaposlenici - Njemačka - 20.st.,društvena stratifikacija - Njemačka - 20. st. Dimenzije: 11,50 x 15,00 cm.Opseg: 162 stranice.Uvez: meki, kartonski.Stanje knjige: kao nova.Biblioteka: Mali Mizantrop.Pogovor: Walter Benjamin.Prevela s ... MUŠKARAC iz malog mjesta na sjeverozapadu Njemačke, uz nizozemsku granicu, toliko se zbunio u većem gradu da tri tjedna nije uspio pronaći gdje je parkirao automobil.

POVEZANE KNJIGE