Tako počinje zlo

Tako počinje zlo - Marias, Javier | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Marias, Javier
DIMENZIJA
4,52 MB
NAZIV DATOTEKE
Tako počinje zlo.pdf
ISBN
4848526225725

OPIS

Juan de Vere, mladi i odani asistent poznatoga filmskog redatelja Eduarda Muriela, dobio je neobičan zadatak od svog poslodavca – pratiti obiteljskog prijatelja Jorgea Van Vechtena koji se „ponio nedostojno prema jednoj ženi, a možda i više njih“. Je li riječ o Beatriz, Eduardovoj ženi, zašto je Eduard toliko mrzi, kako je Van Vechten ušao u njihov život… samo su neka od pitanja koja se otvaraju. Isprva nesiguran u praćenju, De Vere uskoro shvaća koliko je u toj priči teško ostati samo promatračem. Zadatak koji je dobio pretvara se u teret koji će ga progoniti cijeli život. Javier Marías, jedan od najcjenjenijih suvremenih španjolskih pisaca, naslanjajući se na Shakespeareov citat u naslovu ovoga romana, secira španjolsko društvo 80-ih godina prošloga stoljeća kroz gorak bračni odnos dvoje protagonista. Iznimno preciznim, dubokim i bogatim rečenicama, Marías ispituje postfrankističko društvo, njegove odjeke u suvremenosti, ali i osobne tajne, žudnje, prešućivanja, krivnje i intimne osvete. Majstorstvo pričanja priče, gotovo trilerovski zaplet i držanje čitatelja u napetosti do samoga kraja te stilska besprijekornost poznate su Maríasove osobitosti koje mu služe u pokušaju dosezanja istina o ljubavi, životu. “Demonstracija onoga što književnost može postići u svome najboljem izdanju.” Hari Kunzru, The Guardian “Eruditski, neobično, hipnotički i prelijepo… Javiera Maríasa čita se zbog njegove sposobnosti da oživi najmanje dijelove svijeta… Knjigu sam najviše zavolio zbog njezinih stranica ispunjenih briljantnim zapažanjima, razmišljanjima i elegantnim glasom koji stvara napetost… Nisam je mogao odložiti.” – Los Angeles Times “Prozor u dvorište u Madridu… Tako počinje zlo sadrži sve kvalitete koje su Maríasov znak raspoznavanja – sočnu i sadržajnu filozofsku meditaciju, pedantno otmjenu prozu i napetost staromodnog krimića…” – Sam Sacks, Wall Street Journal “Kao književna tajna, Tako počinje zlo podsjeća na Paula Austera, Donnu Tartt i Carlosa Ruiza Zafóna; kao čista književnost, ostavlja dojam nasljednika tragalačke humane nijanse u romanima Gabriela Garcíje Márqueza… Javier Marías pun je pogodak… Hipnotizirajuće.” – USA Today “Knjiga koja definira Maríasov opus kao opus jednog od najslavnijih suvremenih pisaca u Španjolskoj… Marías stvara simfoniju.” – Boston Globe

Drži sliku za zoom. Tako počinje zlo, Javier Marias ID EK000283902.

Read 358 reviews from the world's largest community for readers. Juan de Vere, mladi i odani asistent poznatoga filmskog redatelja... Tako počinje zlo 129,00 kn .

POVEZANE KNJIGE