Dan nakon jučer

Dan nakon jučer - Kosor, Jadranka | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Kosor, Jadranka
DIMENZIJA
10,66 MB
NAZIV DATOTEKE
Dan nakon jučer.pdf
ISBN
9030773969279

OPIS

U knjizi Jadranke Kosor Dan nakon jučer okupljeni su na jednome mjestu njezini čitani tekstovi s bloga i kolumne pisane za slovenski „Dnevnik“ u razdoblju od 2015. do 2017. godine. Autorica u svojim tekstovima daje dnevnopolitičke komentare hrvatske unutarnje i vanjske politike. Bivša predsjednica Vlade Republike Hrvatske ozbiljno secira našu i svjetsku političku svakodnevicu, baveći se različitim temama – od brzopotezne promjene Vlade RH, preko prava žena (u politici), sjećanja na poginule branitelje i žrtvu Vukovara do aktualnoga problema izbjeglištva i hrvatsko-slovenskih odnosa. Tekstovi su pisani britko, sadržajno i zanimljivo, a mogu poslužiti kao svojevrsni dokument vremena u kojemu su nastajali. J. Kosor svojim komentarima bliže i dalje prošlosti tvori mozaik u kojem brojne osobe iz političkoga života i (povijesni) događaji postaju plastičniji, odnosno jasniji. Iako je autorica, koja je u politici od 1995. godine, bila i na osobnoj razini svjedokom svega što „visoka politika“ nosi – susreta s brojnim državnicima, političkih prijateljstava, ali i izbacivanja iz stranke – u ovom djelu nema tračeva, osvetničkih i podrugljivih riječi, nego samo povremene (auto)ironije i promišljanja što bi i kakvo bi bavljenje politikom zapravo trebalo biti. Na kraju krajeva, ova je knjiga, kako kaže Jadranka Kosor u Predgovoru, i konačna potvrda da se i sama autorica politike neće moći trajno osloboditi, kao ni brojni političari prije nje. Ovo je, vjerojatno i sažetak moguće ocjene o značenju ove knjige; u njoj je, u različitim verzijama, na djelu i politička autobiografija i kritika političkoga djelovanja, i osobnost ženskoga rukopisa i obuhvatnost ideologijskoga diskursa, konačno: i pogled iza scene (dan samo izabranima iodabranima) i pogled iz zadnjega reda okupljene gomile (dan svima koji bi da gledaju). Sve je to prošla – i u tekstovima do riječi dovela – upravo autorica ove knjige.Žarko Puhovski (iz Pogovora)

1 travnja, 2016 ~ jkosor. Haški sud jučer je oslobodio Vojislava Šešelja svih optužbi.

Nakon što su jučer uhićeni i ... Jučer je stigla vijest da Damir Kedžo, prošlogodišnji pobjednik Dore, neće otvoriti večerašnju priredbu Dora 2021 u Opatiji.Iako je to običaj i mnogi su zbog toga očekivali da će njemu pripasti čast otvaranja Dore, to nije pošlo za rukom jer Damir i njegov tim nisu uspjeli postići dogovor s HRT-om. Đikić dan nakon što mu je tim dobio osam milijuna eura: 'Lijek protiv koronavirusa nije zamjena za cjepivo, ona su najuspješnija' Autor: V. B.

POVEZANE KNJIGE