Marx u digitalnom dobu

Marx u digitalnom dobu - Vuković- Peović, Katarina | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Vuković- Peović, Katarina
DIMENZIJA
10,16 MB
NAZIV DATOTEKE
Marx u digitalnom dobu.pdf
ISBN
6313644955472

OPIS

Marx u digitalnom dobu. Dijalektički materijalizam na vratima tehnologije knjiga je koja propituje razumijevanje političke emancipacije uz pomoć novih tehnologija. Ona postavlja pitanje: kako nove tehnologije, posebice novi mediji, mogu pridonijeti demokratizaciji društva i emancipaciji manjinskih kultura? Pritom se sustavno i epistemološki precizno obrazlažu temeljna pitanja kao što su: politička emancipacija i emancipacijske politike na internetu, ideologija i njezina refleksija na probleme novih medija, promjene do kojih dolazi u strukturi i karakteru rada u doba kognitarijata, razumijevanje koncepta »virtualnosti«. U knjizi se primjenjuje teorija brojnih autora, napose filozofa kao što su Martin Heidegger, Michel Foucault i Jacques Lacan, premošćujući pritom granicu između klasične filozofije i sfere tehnologije. Studija je vrlo precizna i elokventna elaboracija suvremenog tehno–znanstvenog, političko–ekonomskog poretka. Pritom ona ukazuje na nekoliko ključnih problema s razumijevanjem uloge i konteksta novih tehnologija. Prije svega, riječ je o ozbiljnom utemeljenju teorije novih medija iz perspektive kritike političke ekonomije. Drugo, o svakom se od ključnih problema elaboriranih u knjizi stvaraju pretpostavke za primjenu filozofskog i fenomenološkog pristupa novim medijima. Studija se naslanja na novoobnovljeni teorijski interes i školu dijalektičkog materijalizma (S. Žižek, A. Badiou). I konačno studija, neizravno, raspravlja i s hrvatskim kontekstom proučavanja novih medija, koji je kronično zarobljen u onome što je Heidegger nazivao »aktualnost«. Takvo razumijevanje novih medija u studijima komunikologije, mediologije, politologije i sociologije najčešće ne uspijeva sagledati svu širinu problema. Djelo je relevatna znanstvena studija koja će pridonijeti razumijevanju fenomena novih tehnologija.

Ona postavlja pitanje: kako nove tehnologije, posebice novi mediji, mogu pridonijeti demokratizaciji društva i emancipaciji manjinskih kultura? Marx u digitalnom dobu - Dijalektički materijalizam na vratima tehnologije - Postavljajući pitanje kako nove tehnologije i novi mediji mogu pridonijeti demokratizaciji društva i emancipaciji manjinskih kultura, autorica proučava suvremeni tehno-znanstveni, političko-ekonomski poredak utemeljujući teoriju novih medija iz perspektive kritike političke ekonomije. Zagreb : Durieux, 2016. - Lokacija: Narodna knjižnica Ploče.

By: Peović Vuković, Katarina . Material type: Text Series: Rotulus Universitas / Durieux . tiv gdje se sistem i prostor skoro u cjelosti preklapaju, radi se o sku­ pu različitih mjera koje su u konačnici doveli do rastakanja mode­ la moderne socijalne države.

POVEZANE KNJIGE