Tumačenje snova

Tumačenje snova - Rogar, Ivana | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Rogar, Ivana
DIMENZIJA
12,17 MB
NAZIV DATOTEKE
Tumačenje snova.pdf
ISBN
5224693388710

OPIS

Nakon prve vrlo hvaljene zbirke priča Tamno ogledalo književnica Ivana Rogar objavila je novu knjigu – Tumačenje snova. U prvoj knjizi upoznali smo vrhunsku stilisticu koja portretira osebujne gradske likove u kritičnim životnim trenucima. U drugoj zbirci ona ide korak dalje – za glavne likove izabrala je djevojke i žene uhvaćene u spiralu opsesija i fobija. Taj je svijet izvrnut izvana prema unutra – sve ono što se čini u svijetu velikim, za te je žene beznačajno, ali zato im je od presudne važnosti nešto što drugi niti ne primjećuju; stvarnost prelazi u snove, a snovi u stvarnost; virtualno se izlijeva u realno, realno u virtualno. Njihove misli i tijela isprepleteni su , njihovi se strahovi očituju na njihovoj koži, ne zna se gdje prestaju osjećaji, a počinje krvarenje… Jezik Ivane Rogar istovremeno je human i razoran, kolokvijalan i metaforičan, suosjećajan i crnohumoran. U njenom svijetu jedna dječja igra, jedan post na internetu, jedna čudna gošća u restoranu, jedna obična vožnja izmiču tlo pod nogama.– Boris Beck

Čvrsto vjerujemo da su čovjekovi snovi i značenje tih snova između njega i Boga. Govori li Bog još uvijek kroz snoviđenja? Bog je u puno navrata u Svetom pismu govorio ljudima putem snova.

TUMAČENJE SNOVA, koje se pojavilo 1900., ovih će dana proslaviti stotu obljetnicu. Ovo je knjiga stoljeća i u metaforičkom smislu, jer sistematskim razotkrivanjem jezika snova Freud je, prvenstveno, izmjerio dimenzije nesvjesnog u čitavoj njegovoj veličini, a potom je to nesvjesno i približio našoj svijesti o njemu. Tumačenje snova je objašnjenje značenja i traženje logičnog smisla u snovima.Ova praksa je veoma stara i spominje se u Starom zavjetu, gdje Josip tumači faraonove snove (sedam debelih i sedam mršavih krava).

POVEZANE KNJIGE