Emocije i duševni mir

Emocije i duševni mir - Sorabji, Richard | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Sorabji, Richard
DIMENZIJA
7,94 MB
NAZIV DATOTEKE
Emocije i duševni mir.pdf
ISBN
4091397754161

OPIS

Autor se bavi filozofskom povijesti emocija u antičkoj misli, držeći kako je nasljeđe stoičke filozofije koja se prva pozabavila svojevrsnom emocionalnom terapijom i discipliniranjem emocija i strasti, korisno i u današnjem vremenu brojnih iskušenja. Početno je pitanje što su emocije općenito, te kako se uhvatiti u koštac s vlastitim emocijama i postići duševni mir. Prema autorovu mišljenju, stoički se pristup pokazao uspješnim u suočavanju sa životnim situacijama. Svoja razmatranja sistematizira u četiri cjeline: Emocije kao prosudbe nasuprot emocija kao iracionalnih sila, Vrijednost emocija, kognitivna terapija i uloga filozofije, Emocionalni sukob i struktura uma i Od stoičkih uznemirenosti do kršćanskih iskušenja.

Riječ je o kapitalnom djelu u kojem nam predstavlja genealogiju emocija i eksplicira kako su se različiti filozofi i teolozi nosili s problemom emocija i strasti u svakodnevnom životu. Kako postići istinsku pobožnost i duševni mir Pitate me kojim se sredstvima morate služiti da biste stekli pobožnost i duševni mir. Draga moja sestro, na Vaše pitanje nije lako odgovoriti.

One kradu vaš mir, sreću i uživanje. One mogu da vas razbole.

POVEZANE KNJIGE