Tužaljka grešnika

Tužaljka grešnika - Sansom C.J. | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Sansom C.J.
DIMENZIJA
9,86 MB
NAZIV DATOTEKE
Tužaljka grešnika.pdf
ISBN
3585781371237

OPIS

Kralj Henrik VIII. polagano i bolno umire. Protestantski i katolički vijećnici s njegova dvora upleteni su u konačnu i odlučnu borbu za vlast. Oni koji pobjede držat će u svojoj moći Henrikova nasljednika, osmogodišnjeg princa Edwarda. U Londonu je u jeku lov na heretike, a radikalna reformistica Anne Askew, koja je negirala da su na misi stvarno prisutni krv i tijelo Isusovo, spaljena je na lomači. Pripadnici katoličkog kruga na dvoru pletu mrežu i rade o glavi Henrikovoj šestoj ženi, kraljici Katarini Parr. Odvjetnik Matthew Shardlake dobiva hitan poziv u kraljevsku palaču. Kraljica je očajna i moli ga za pomoć. Ona ima jednu tajnu. Napisala je vjersku knjigu Tužaljka grešnika. Knjigu je netko ukrao iz njezine škrinje, premda samo ona ima ključ i nosi ga stalno oko vrata. Plaši se da bi zbog iznesenih stavova mogla biti optužena za herezu. Shardlake duboko poštuje plemenitu kraljicu i kreće u potragu. Nevjerojatne intrige i krvava umorstva stoje pred njim u ovom fascinantnom povijesnom trileru. Prethodni naslovi iz serijala o grbavom odvjetniku Matthewu Shardlakeu: Raskol, Crna vatra, Kraljevska krv, Otkrivenje i Čarobna kost.

Sansoma, posljednji je i po mnogima najbolji roman iz serije o grbavom odvjetniku Matthewu Shardlakeu. Nakon prethodnih naslova serijala Raskol, Crna vatra, Kraljevska krv, Otkrivenje i Čarobna kost, u ovom romanu Sansom donosi briljantan povijesni ... Vrijeme čitanja: 4 minute Još nas samo dan dijeli do Interlibera, a predstavljamo nova izdanja nakladničke kuće Znanje koja je svojim čitateljima pripremila nekoliko iznenađenja. Lozinka će se vam biti poslana e-poštom.

J. Sansoma, posljednji je i po mnogima najbolji roman iz serije o grbavom odvjetniku Matthewu Shardlakeu.

POVEZANE KNJIGE