Zašivene riječi

Zašivene riječi - Lamot, Marija | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Lamot, Marija
DIMENZIJA
8,17 MB
NAZIV DATOTEKE
Zašivene riječi.pdf
ISBN
2082915915952

OPIS

Marija Lamot rođena je 22.12.1959. godine u Krapini, gdje završava osnovno i gimnazijsko obrazovanje, a filozofiju i sociologiju diplomirala je na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Zaposlena je kao profesor u Gimnaziji u Krapini. Za časopis Hrvatsko Zagorje piše prikaze poezije recentnih pjesnika. Zainteresirana za bioetičke probleme, napisala je scenarij za eko-predstavu Zatrpanost prostora koju je s učenicima Srednje škole Krapina izvodila na nekoliko bioetičkih stručnih skupova. Objavljuje stručne članke u časopisu Metodički ogledi, a suautorica je udžbenika Etika za 1. razred gimnazije. Objavila je šest zbirki pjesama: Zrcala začuđena suncem (1993.), Vrijeme radosti snijega (1998.), Priprema za obiteljsku fotografiju (2001.). Pjesme iz ove zbirke uvršene su u antologiju Off line – hrvatsko pjesništvo devedesetih (Quorum, 5/6, Zagreb, 2001.). Zbirka Mrazove sestrice objavljena je 2005., Neprestano stvarima mijenjam imena 2008. i Mjesto gdje prestaje prostor 2012. godine. Objavljuje u časopisima Poezija, Književna republika, Kolo, Riječi, Luč, Polja. Za časopis Hrvatsko zagorje piše o recentnim pjesnicima. Pjesme objavljuje u virtualnom časopisu Knjigomat. Članica je Hrvatskog društva pisaca i Hrvatskog filozofskog društva.

životi, život moje sestre i moj život koji nije više ni nalik na život... Tužilac je iznio sve dokaze, iskaze svih svjedoka sa obrazloženjem da sve navodi da je DOKTORKA SMRT kriva.

2017. (petak) u 19.30 h u knjižnici Marije Jurić Zagorke, Krvavi Most 2, Zagreb Sudjeluju: Marija Lamot, autorica, Ivan Herceg, urednik knjige, Božica Pažur, književna kritičarka i Darija Žilić, književna kritičarka. Izgovaranje najduže riječi na engleskom jeziku, na primjer, traje tri i pol sata Vezane vijesti.

POVEZANE KNJIGE