Iza naličja

Iza naličja - Kišević, Enes | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Kišević, Enes
DIMENZIJA
6,91 MB
NAZIV DATOTEKE
Iza naličja.pdf
ISBN
3741249979976

OPIS

Najnovija Kiševićeva zbirka Iza naličja u najvećoj je mjeri vezana uz njegov scenski život, prijatelje i suputnike iz teatra, sekvencije i doživljaje niza drugih glumaca, redatelja, scenografa, ali i pisaca, slikara, stvaratelja te ostalih ljudi s kojima je dolazio u dodir i posvećuje im ovom zgodom stihove. U tom lirskom dnevniku, odnosno memoarima u stihovima Kišević se prisjeća kultnih figura hrvatske kulture kao što su Branko Gavella i Zvonimir Rogoz, Ervina Dragman i Mira Župan, Bratoljub Klaić i Tom Durbešić, Božena Kraljeva i Zdravka Krstulović…

... Uvijek ta naličja postoje i jasnije se ... To ti je život, redak mulja, redak pjene, a onda samo pjena, pomislila sam u trenutku kada sam pročitala da je Tonko otišao, tiho, u svojem stilu.Da, akademika Tonka Maroevića zvala sam imenom i na njegovo inzistiranje oslovljavala ga s ti, i to od desete minute našeg formalnog upoznavanja na Prvim Tadijinim danima u ličkom selu Podlapači 2001. U dugogodišnjoj bogatoj karijeri Enes Kišević ostvario je niz zapaženih uloga na kazališnim daskama, filmu i televiziji te u radiodramama, a do sada je napisao 24 knjige poezije (Lampa u prozoru, Jutarnja molitva, Sijeda djeca, Svjetlost je Tvoja sjena, Samo s Tobom ja sam ja, 101 vino od vina, Voda je moja Mati, Jutarnji mrak, Iza ... Vučić se posebno osvrnula na pjesničke zbirke "Sedmerokuti neba" Luka Paljetka, "svojevrsni lirski dnevnik koji u sažetu obliku svake od pjesama obuhvaća i autorov intiman prostor i širi se na obuhvatnije društveno obzorje", te "Iza naličja" Enesa Kiševića, "memoare u stihovima u kojima se Kišević prisjeća kultnih figura hrvatske ... Enes Kišević.

3.1K likes · 10 talking about this. Pjesme Enesa Kiševića lijepe su i duboke.

POVEZANE KNJIGE