Lokomotiva

Lokomotiva - Tuwim, Julian | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Tuwim, Julian
DIMENZIJA
3,3 MB
NAZIV DATOTEKE
Lokomotiva.pdf
ISBN
1749954830618

OPIS

Vlak je središnji motiv najpoznatije i najprevođenije pjesme za djecu poljskog pjesnika koji je podjednako uspješno pisao za djecu i odrasle. Ponovno je izdana u hrvatskom prijevodu 2015. godine (prvo izdanje Mladinska knjiga, 1987.) i prvenstveno je namijenjena djeci predškolskog uzrasta. Na duhovit, vedar način opjevani su lokomotiva, njeni vagoni, putnici i teret, a dopadljive ilustracije nadovezuju se na komičnu notu teksta čineći umjetnički zaokruženu tekstualno-slikovnu cjelinu. Izraženija prisutnost onomatopeje i rime nadograđuju dinamiku razigranog teksta, tako da se kretanje cijele kompozicije vlaka gotovo može osjetiti.

Mogli su i do preostala dva jer su njihove prilike bile konkretnije i brojnije. Razmišljali su o sva tri kao i domaćin, ali i jedni i drugi ipak nakon remija neće biti pretjerano nezadovoljni.

"Pratim hrvatsku ligu, to je jako dobra liga za napredak, razvoj i stepenica za budućnost. Bio sam na zadnjem okupljanju BiH reprezentacije s Cipetićem, igrao sam u karijeri i s ... Lokomotiva.

POVEZANE KNJIGE