Karneval

Karneval - Hage, Rawi | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Hage, Rawi
DIMENZIJA
9,60 MB
NAZIV DATOTEKE
Karneval.pdf
ISBN
4669762173155

OPIS

U gradu koji je poznat po svome karnevalu postoje dvije vrste taksista: pauci i muhe. Pauci mirno sjede u vozilu i čekaju mušteriju, dok muhe jurcaju gradom i traže svoj plijen. Muha, glavni junak trećega romana nagrađivanoga kanadskog pisca Rawija Hagea, rodio se u cirkusu, kao dječak ostao je siroče, ali je odrastao okružen ljubavlju dvoje iznimnih ljudi. U njegovu taksiju izmjenjuju se obični ljudi, kriminalci, prostitutke, raznorazni čudaci i divne osobe. Dok ih vozi do njihova odredišta, on sluša njihove priče, njihov je ispovjednik i pomagač. Ali i Muha ima svoje demone, svoje ljubavi, svoje opsesije. On nije običan taksist, on je ljubitelj knjiga, zaljubljen u svoju susjedu i beskrajno lojalan svojim posvojiteljima. Njegovo su pravo i jedinio utočište knjige, složene u sasvim neobičnom redoslijedu na beskrajnim policama, knjige kojima se utječe i koje obožava. U romanu-kaleidoskopu Karnevalu promatramo život i ritam urbanog središta iz vizure nekoga tko ga najbolje poznaje, a tko je uvijek nijemi promatrač sa strane. Briljantan pripovjedač, minuciozan i oštrouman, Rawi Hage napisao je roman prepun humora i tuge, životnosti i seksualnosti, roman u kojem se kao na krabulji savršeno iscrtavaju sve ljudske emocije, a koje se najbolje vide na stražnjem sjedištu njegova automobila. “Zamislite da je Camus iznova napisao Taksista.” Toronto Life “Očaravajuće uspješan roman majstora pripovijedanja. Veličanstven roman.” Daily Telegraph “Bogat, lijep, hrabar, zanosan, inteligentan, pismen, duhovit i vrlo ljudski roman.” Guardian “Konačno, fikcija koja grmi… Hageov je jezik živ, prepun nadrealnih slika prošaranih metaforama.” NOW

Međunarodno natjecanje u snowboardu koje se održava od 2007. godine po prvi je puta održano na Korzu na posebno izgrađenom poligonu.

Fastnacht, tj. „noć posta"), koji su više vezani uz određene regije, mjesta, njihove običaje, a često se u prerušavanju ... Karneval (カーニヴァル, Kānivaru) is a Japanese manga series by Tōya Mikanagi which originally started serialization in the monthly Josei Manga magazine Monthly Comic Zero Sum published by Ichijinsha on August 28, 2007.

POVEZANE KNJIGE