Dan kada su centarfori promašivali

Dan kada su centarfori promašivali - Radumilo, Marko | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Radumilo, Marko
DIMENZIJA
7,47 MB
NAZIV DATOTEKE
Dan kada su centarfori promašivali.pdf
ISBN
2939696802316

OPIS

Dan kada su centarfori promašivali u stvari je dnevnik jednog urbanog odrastanja, isprepletenih sudbina mladih ljudi, negdje na pragu adolescencije, u vrijeme koje za smireno, neko navodno normalno odrastanje nije baš najpovoljnije. Ili nije bilo takvo za junake Radumilovih priča. Uz poneko skretanje u čistu fikcionalnost, pomalo tarantinovskog ili carpenterovskog tipa, priče sabrane u ovoj zbirci isprepliću svoje likove i gade strukturu koja miriše na epizodni roman. Posljednja priča u zbirci na neki način zaokružuje, kao neki post scriptum, naknadni uvid i promišljanje, na vrlo emotivan način, živote bivših tinejdžera i adolescenata na pragu ozbiljnih životnih odluka. Zagrebačka u potpunosti, i svojom tematikom i svojim jezikom, ova će zbirka mnogima biti prisjećanje na dane odrastanja malih ljudi u velikom gradu, koji ne mora nužno biti Zagreb. Stoga je ona određena više generacijski nego lokalno i čitav će se jedna generacija koja je odrastala u devedesetima u njima lako prepoznati. Radumilo piše sugestivno, iz sebe, bez pretenzija k objektivnosti i dociranju, ilustrirajući izvrsno svojim izrazom svjetonazor i pravila društvene skupine koja se kroz njegove priče provlači. Kvartovska ekipa uvijek je i svojevrsno pleme, s vlastitim kodeksom ponašanja, vlastitim obredima i etikom. Može nam ona bit i strana kao osobama, ali kao čitatelja, svakako će nam pružiti mnogo užitaka i materijala za razmišljanje. Marko Radumilo rođen je 1972.godine u Zagrebu. Prva priča objavljena mu je 1995. godine u časopisuza dramu i prozu Plima. Poslije toga je objavljivao u časopisima Godine Nove, Vijenac i Zarez. Od 2008. godine živi i radi u Puli.

Zbirka funkcionira velikim dijelom kao omnibus u kojem se likovi isprepliću često iz jedne priče u drugu stvarajući tako ... Večeras je u zagrebačkom književnom klubu Booksa predstavljanje zbirke priča 'Dan kada su centrafori promašivali' pisca Marka Radumila. Iako živi u Puli i u Zagreb je došao povodom predstavljanja, uspjeli smo ga na kratko 'uloviti' kako bi popričali o zbirci, no i budućim njegovim literarnim planovima.

Zbirka funkcionira velikim dijelom kao omnibus u kojem se likovi isprepliću često iz ... U petak, 27. siječnja u 19 sati predstavit će se zbirka kratkih priča Dan kad su centarfori promašivali Marka Radumila u izdanju Ibis grafike.

POVEZANE KNJIGE