Stepenice do neba

Stepenice do neba - Adlešić Pervan, Ivana | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Adlešić Pervan, Ivana
DIMENZIJA
12,51 MB
NAZIV DATOTEKE
Stepenice do neba.pdf
ISBN
2263297852452

OPIS

Duhovita i vješto ispripovijedana priča o odrastanju; izvrstan prvijenac Ivane Adlešić Pervan. Kao što u pjesmi Stairway to Heaven Jimmyja Pagea i Roberta Planta (Led Zeppelin, 1971.), prema kojoj je roman i dobio naslov, progresivno raste tempo – od lagane balade do moćnog hard rock-izričaja – tako se u ovome romanu, ispripovijedanome u formi tinejdžerskog dnevnika, širi lepeza tema o kojima Ivan, učenik drugog razreda Prve zagrebačke gimnazije, piše: od banalnih, dnevnih sukoba s roditeljima i starijom sestrom maturanticom do prvih ljubavi, otkrivanja vlastite seksualnosti, sumnje u adolescentsku trudnoću, prvih prijateljskih izdaja, ljubavnih depresija i pokušaja da na staroj gitari savršeno izvede Stairway to Heaven. Šesnaestogodišnji gimnazijalac Ivan dobio je zadatak od profesora hrvatskog jezika pisati dnevnik. Predstavivši se kao dečko koji voli glazbu, filmove, druženje, Ivan u formi tinejdžerskog dnevnika opisuje događaje iz svakodnevnog života. Uz obiteljske zgode i nezgode Ivan duhovito opisuje druženja s vršnjacima, školske probleme i nestašluke, te svoje osjećaje prema djevojci Tamari. Topla priča o odrastanju ispripovijedana iz pera mladića otkriva koliko i oni mogu biti osjećajni, ranjivi, željni pažnje i ljubavi.

Alen Slavica · Album · 1986 · 9 songs. Listen to Alen Slavica Radio featuring songs from Stepenice do neba free online. Listen to free internet radio, news, sports, music, and podcasts.

Kao što u pjesmi Stairway to Heaven Jimmyja Pagea i Roberta Planta (Led Zeppelin, 1971.), prema ... Duhovita i vješto ispripovijedana priča o odrastanju; izvrstan prvijenac Ivane Adlešić Pervan. Kao što u pjesmi Stairway to Heaven Jimmyja Pagea i Roberta Planta (Led Zeppelin, 1971.), prema kojoj je roman i dobio naslov, progresivno raste tempo - od lagane balade do moćnog hard rock-izričaja - tako se u ovome romanu, ispri… Stepenice Do NEBA, Belgrade, Serbia.

POVEZANE KNJIGE