Pozitivna

Pozitivna - Soares, Francisco | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Soares, Francisco
DIMENZIJA
12,75 MB
NAZIV DATOTEKE
Pozitivna.pdf
ISBN
9654768829502

OPIS

Problemski roman brazilskog književnika i liječnika kroz glavnu junakinju progovara o maloljetničkoj trudnoći, HIV-u, AIDS-u te u konačnici i o problemu diskriminacije HIV- pozitivnih osoba u društvu. Šesnaestogodišnja Patricia ne posustaje, već se bori za sebe i svoje nerođeno dijete uz veliku podršku obitelji i liječnice, a nova ljubav koju pronalazi donosi priči i sretan kraj. Pisan gotovo dokumentaristički uz niz detalja o borbi s HIV-om, roman dijelom možemo čitati i kao praktični priručnik za tinejdžere.

Na invazivnoj respiraciji se nalaze 2 covid-pozitivna pacijenta. U protekla 24 sata nema preminulih osoba. 0 pozitivna je najčešća krvna grupa u svjetskoj populaciji, dok su osobe s krvnom grupom 0 negativnom univerzalni donori, a osobe s krvnom grupom AB univerzalni primatelji jer mogu primiti krv svake druge krvne grupe, odnosno dati krv (za 0 negativnu) svakoj drugoj krvnoj grupi.

Nikola Vilic/Cropix. U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježena su 42 nova slučaja zaraze koronavirusom (17 utvrđeno brzim antigenskim testom).

POVEZANE KNJIGE