Čudnovate zgode Šegrta Hlapića

Čudnovate zgode Šegrta Hlapića - Brlić Mažuranić, Ivana | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Brlić Mažuranić, Ivana
DIMENZIJA
4,54 MB
NAZIV DATOTEKE
Čudnovate zgode Šegrta Hlapića.pdf
ISBN
4521127999880

OPIS

Ovo je povijest o čudnovatu putovanju šegrta Hlapića. Hlapić je bio malen kao lakat, veseo kao ptica, hrabar kao Kraljević Marko, mudar kao knjiga, a dobar kao sunce. A jer je bio takav, zato je srećno isplivao iz mnogih neprilika. Hlapićevo putovanje bilo je isprva tako lako kao dječja igrarija, pa će čitatelji na početku ove knjige reći: “Što će Hlapiću tolika mudrost i tolika hrabrost na ovako laku putovanju? Zar on treba toliku hrabrost da povede upregnutog magarca na uzdi? Ili treba svoju mudrost da traži izgubljene guske?” No poslije je Hlapićevo putovanje bivalo sve teže i opasnije, kako to već češće biva. Pa kad čitatelji ugledaju maloga Hlapića u velikoj pogibelji i teškim neprilikama, reći će oni: “Zaista je dobro učinio Hlapić što je za svaku sigurnost ponesao sa sobom puno dobrote, mudrosti i hrabrosti kad se u ranu zoru otputio u svijet.” Pa upravo zato svršilo se na koncu sve onako kako je najbolje bilo. No zato ipak neka nitko ne pobjegne od svoje kuće. Nikomu nije tako zlo kako je bilo Hlapiću kod majstora Mrkonje, a Bog zna bi li svaki bio takve sreće na svom putu kao Hlapić. Čudit ćete se ionako, da se i po njega sve tako dobro svršilo. Sjednite dakle na prag i čitajte! Čudnovate zgode šegrta Hlapića, klasika su hrvatske dječje književnosti koju čitaju mnogi naraštaji čitatelja uživajući u zgodama šegrta Hlapića i djevojčice Gite.

godine. "Priče iz davnine" donose Ivani svjetsku slavu, a i bila je kandidat za dobitak Nobelove nagrade.

Uvjeti korištenja | O usluzi | Kontakt | Pomoć i podrška za administratore First published in 1913, as Čudnovate zgode šegrta Hlapića - alternately translated as The Brave Adventures of Lapitch, The Marvellous Adventures of Hlapić the Apprentice, and The Brave Adventures of a Shoemaker's Boy - this classic of Croatian children's literature presents the tale of a runaway shoemaker's apprentice named Lapitch, who spends seven days on the road, meeting with many ... ČUDNOVATE ZGODE ŠEGRTA HLAPIĆA. 2 SADRŢAJ ...

POVEZANE KNJIGE