Blago u Srebrnom jezeru

Blago u Srebrnom jezeru - May, Karl | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
May, Karl
DIMENZIJA
8,33 MB
NAZIV DATOTEKE
Blago u Srebrnom jezeru.pdf
ISBN
1432994981484

OPIS

Uz Winnetoua u tri toma, Blago u Srebrnom jezeru najbolja je Mayeva knjiga. Tu se pojavljuju gotovo svi njegovi poznati junaci, Old Shatterhand, Old Firehand, Tetka Droll, Dugački Davy od bijelaca te veliki poglavica Apaša, Winnetou i Veliki i Mali Medvjed, otac i sin. Svi su se oni uputili iz različitih razloga na Srebrno jezero ovijeno tajnom golemoga blaga koje su prastanovnici napuštajući to područje potopili. U prostranim prerijama Divljeg zapada susreću se s mnogim indijanskim plemenima, ponajviše Utahima i Osagama. Neki su prijateljski raspoloženi,a neki su iskopali ratne sjekire zbog nepravdi koje su im bijelci učinili. Tu su i trampi, bijeli varalice i lopovi koji se vuku prerijom ne bi li prijevarama došli do plijena. Naši junaci prolaze kroz mnoge nasmrt opasne pustolovine u kojima pobjeđuje njihova hrabrost, snalažljivost i izdržljivost. Te njihove osobine unatoč neprijateljstvima cijene i Indijanci. Unatoč svim okršajima ovi se bijelci zalažu za pravednost i za pravo Indijanaca – prastarih američkih stanovnika – da žive na svojoj zemlji na način kako su to oduvijek činili. Karl May jedan je od najčitanijih njemačkih pisaca svih vremena. Dosad je prodano više od sto milijuna njegovih knjiga koje su prevedene na tridesetak jezika. Nijemci znaju reći: „Mi poznajemo Goethea, ali čitamo Karla Maya.“ A poznati znanstvenik Albert Einstein izjavio je: „Moje sveukupno odrastanje bilo je u znaku Karla Maya.“ Karl May napisao je sedamdesetak romana.

Svi su se oni uputili iz razli Karl May: Blago u srebrnom jezeru. To je bila prva knjiga koju sam potpuno samostalno pročitao.

Blago u srebrnom jezeru. Darko Androi ... Karl May: BLAGO U SREBRNOM JEZERU; Karl May: BLAGO U SREBRNOM JEZERU.

POVEZANE KNJIGE