Ja nisam gej mama, ja sam mama

Ja nisam gej mama, ja sam mama - Maričić, A. | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Maričić, A.
DIMENZIJA
9,94 MB
NAZIV DATOTEKE
Ja nisam gej mama, ja sam mama.pdf
ISBN
4348279098530

OPIS

U ovoj knjizi opisano je prvo istraživanje roditeljstva LGB osoba u Hrvatskoj. Intervjuiranjem LGB osoba koje su roditelji, kao i njihove djece i partnera-partnerica, prvi put je ostvaren znanstveni uvid u karakteristike, iskustva, doživljaje i dobrobit istospolnih obiteljskih zajednica u suvremenom hrvatskom društvu. Dodatno, prikazani su podaci o potrebama i izazovima s kojima se suočavaju LGB osobe koje žele postati roditelji i-ili su u postupku planiranja roditeljstva. Istraživanje pokazuje da u Hrvatskoj postoje raznovrsne obitelji s LGB roditeljima, kao i LGB osobe koje, unatoč nizu izazova koje to za njih podrazumijeva, namjeravaju postati roditelji. Prikupljena iskustva upućuju na to da je za djecu i njihove roditelje, te buduće roditelje unutar LGB zajednice, raznovrsnost obiteljskih zajednica i odnosa. Predstavljeno istraživanje mnogostruko pridonosi znanstvenim spoznajama o izazovima s kojima se suočavaju LGB roditelji, kao i znanstvenim spoznajama u području psihologije manjinskih grupa i psihologije roditeljstva, te u području istraživanja društvene stigmatizacije. Kao takva, knjiga bi mogla biti odlična literatura za studente psihologije, sociologije i srodnih društvenih znanosti, ali i nezaobilazno štivo za sve stručnjake zainteresirane za empirijsko proučavanje te važne društvene problematike i kreiranje socijalnih politika u Hrvatskoj. – Željka Kamenov (iz recenzije) 

Plod je zalaganja više autorica, s područja psihologije i sociologije. U Kulturno informativnom centru u Zagrebu predstavljena je 29. studenoga 2016.

Pronađite najbolje cijene uz najveći izbor! Brza dostava! Ja sam te napravio ja cu te ubiti". Nakon toga me pitao jesam li gej, a ja sam mu pogledao u ruku u kojoj je drzao sjekiru i rekao da nisam.

POVEZANE KNJIGE