Život počinje u petak

Život počinje u petak - Parvulescu, Ioana | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Parvulescu, Ioana
DIMENZIJA
3,18 MB
NAZIV DATOTEKE
Život počinje u petak.pdf
ISBN
7173497351750

OPIS

Život počinje u petak eskapistička je i nostalgična priča koja izbjegava spominjanje svjetskih ratova, diktatorski teror ili kasniju kriminalnu privatizaciju i korupciju, ali otkriva nam sudbinu čovjeka koji se iz sadašnjosti vraća u 1897. godinu, koja je za Rumunjsku bila izvanredna. Kao država bila je ugledna i odlično pozicionirana u Europi, a grad Bukurešt bio je kulturna prijestolnica, u epohi kad je čovječanstvo pokazivalo svoju najbolju stranu. Vrijeme i glavni grad Rumunjske u središtu su romana, zajedno s nepoznatim mladićem kojeg pronalaze onesviještena u predgrađu. Gotovo detektivski zaplet pokazuje kolike su razlike između tadašnjih snova o vremenu koje će doći — i današnje stvarnosti. Ioana Pârvulescu znalački opisuje razdoblje rumunjskog procvata i doba kad se budućnost činila toliko obećavajućom.***

veljače na Drugom u 22:40 počinjemo s emitiranjem njemačke televizijske serije Podmornica. Podmornica (Das Boot) je priča o odlukama koje donosimo i preživljavanju.

Sve se događa tijekom trinaest dana - radnja počinje 19. a završava 31.

POVEZANE KNJIGE