Balade o teškim vremenima

Balade o teškim vremenima - Herrera, Yuri | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Herrera, Yuri
DIMENZIJA
7,79 MB
NAZIV DATOTEKE
Balade o teškim vremenima.pdf
ISBN
6130138417188

OPIS

O poslovima kraljevstva, Znaci koji prethode smaku svijeta, Razmjena tijela Jedno je sigurno: Yurija Herreru i njegov Meksiko nećete tako skoro zaboraviti! Balade o teškim vremenima donose romanesknu trilogiju jednog od najzanimljivijih suvremenih latinoameričkih autora, ali one su ponajprije pozivnica na neusporedivu književnu fiestu, karta za Meksiko u kakav niste putovali. Tri svijeta sklapaju se u jedan, a tri lika stupaju na čelu Herrerine halucinantne procesije: Vuk je trubadur na dvoru narkobosa, Milena djevojka koju putovanje vodi u srce mita, a Otkupitelj čovjek čije riječi mogu zaliječiti sve osim smrti. Iza njih troje niže se sve ostalo: pustinje, rijeke i gradovi; granice se prelaze i putuje se duboko, tamo gdje nasilje susreće poeziju, a bogovi se pretkolumbovske Amerike na ulicama, u kantinama i kuplerajima miješaju s božanstvima ove današnje – s narkodilerima, otmičarima, krijumčarima i carinicima. Balade o teškim vremenima Yurija Herrere vrtoglava su i fascinantna proza koja stvarnost suvremenog Meksika otkriva u istoj mjeri kao i prirodu ljudskoga bića i njegovih snova – književno slavlje koje ne smijete propustiti! Yuri Herrera najvažniji je meksički doprinos suvremenoj svjetskoj književnosti. – The Big Issue Kratko, napeto… čudesno i srcolomno. – New York Times Mogla bi to biti Odiseja, nanovo ispričana na meksičkoj granici. – The Millions Snovite krajolike Yuri Herrera spaja s moćnim književnim stilom. – Times Literary Supplement Herrerina proza ima nešto od mračnih tonova Cormaca McCarthyja, njegova konciznog i efektnog impresionizma… Pejzaži su im isti, obojica nervozno pocupkuju na rubu alegorije, a da se nikad ne odluče na skok, ali Herrera je – eto – jednostavno bolji. – The Quietus Yuri Herrera najveći je meksički romanopisac. – Francisco Goldman Samo dvije riječi: pročitajte ga. – Guardian Books Blog

[email protected] +385 (0)1 4883 544. Besplatna dostava iznad 300 kn; Jedno je sigurno: Yurija Herreru i njegov Meksiko nećete tako skoro zaboraviti! Balade o teškim vremenima donose romanesknu trilogiju jednog od najzanimljivijih suvremenih latinoameričkih autora, ali one su ponajprije pozivnica na neusporedivu književnu fiestu, karta za Meksiko u kakav niste putovali.

Tri svijeta sklapaju se u jedan i putuje se duboko, tamo gdje nasilje susreće poeziju, a bogovi se pretkolumbovske Amerike na ulicama, u kantinama i kuplerajima miješaju s ... Jedno je sigurno: Yurija Herreru i njegov Meksiko nećete tako skoro zaboraviti!Balade o teškim vremenima donose romanesknu trilogiju jednog od najzanimljivijih suvremenih latinoameričkih autora, ... Balade o teškim vremenima donose romanesknu trilogiju jednog od najzanimljivijih suvremenih latinoameričkih autora, ali one su ponajprije pozivnica na neusporedivu književnu fiestu, karta za Meksiko u kakav niste putovali. Tri svijeta sklapaju se u jedan, a tri lika stupaju na čelu Herrerine halucinantne procesije: Vuk je trubadur na dvoru ... 272 stranice - tvrdi uvez.

POVEZANE KNJIGE