Djevojke iz San Frediana

Djevojke iz San Frediana - Pratolini, Vasco | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Pratolini, Vasco
DIMENZIJA
10,11 MB
NAZIV DATOTEKE
Djevojke iz San Frediana.pdf
ISBN
6476022002731

OPIS

Iako napisan 1948 godine smatra se jednim od najznačajnijih romana suvremene talijanske književnosti. Jedna stara poslovica kaže da ne postoji ništa gore od bijesa prevarene žene. A što se dogodi kad jedan muškarac vara čak pet žena? Mladi službenik Aldo, kojeg zbog sličnosti s glumcem Robertom Taylorom, svi zovu Bob, lokalni je zavodnik u firentinskoj sirotinjskoj četvrti San Frediano. Pravi se da je zaljubljen u čak pet djevojaka, koje, naravno, ne znaju jedna za drugu, ali se zato, svaka od njih, smatra Aldovom zaručnicom. No jedna od njih, mlada Tosca, postaje sumnjičava i pokušava istražiti gdje je on kad joj govori da radi prekovremeno. Tosca će saznati za sve ‘zaručnice’ i odlučiti ih osobno upoznati, a kad se djevojke međusobno upoznaju dogovorit će brutalnu osvetu koja će Alda posramiti pred cijelom četvrti.

Knjigu možete kupiti u svim boljim knjižarama u Hrvatskoj, ali ne i u Booksi jer Booksa ne prodaje knjige, izuzev vlastitih izdanja. Naručite u VBZ online knjižari poznati naslov Djevojke iz San Frediana autora Pratolini, Vasco. Pronađite najbolje cijene uz najveći izbor! Brza dostava! Djevojke iz San Frediana 99,00 kn .

godine "Djevojke iz San Frediana" slavnog talijanskog pisca Vasca Pratolinija moderna je priča s drevnom okosnicom koja umnogome podsjeća na priče iz slavnoga Boccacciova Decamerona. Pravi je protagonist upravo firentinska četvrt San Frediano s mnoštvom živopisnih likova koji nakon Drugog svjetskog rata ... La ragazze di San Frediano je roman italijanskog književnika Vasca Pratolinija objavljen 1949.

POVEZANE KNJIGE